Enterprise risicomanagement: noodzaak en kans

ERM stelt zorginstellingen in staat om verantwoord risico’s te nemen

ERM stelt zorginstellingen in staat om verantwoord risico’s te nemen

Steeds meer zorginstellingen zien het nut in van Enterprise Risicomanagement (ERM) in. Bestuurders zien deze strategische en integrale risicobenadering als dé manier om een betrouwbaar totaaloverzicht voor risico’s te krijgen.  De belangrijkste reden om te starten met ERM is een bedrijfskundige reden, namelijk: het behalen van strategische doelstellingen.

ERM is niet bedoelt om risico’s volledig uit te sluiten. Na inventarisatie kan besloten worden om bepaalde risico’s te accepteren. ERM is een systeem wat organisaties helpt bij verantwoord risico’s nemen. Een succesvol ERM-systeem helpt zorginstellingen bij:

  • Besluitvorming met betrekking tot kansen en doelstellingen
  • Het behalen van strategische doelstellingen
  • Het bereiken van concurrentievoordeel.

Lees gratis de volledige whitepaper waarin uiteengezet wordt welke rol ERM kan spelen bij zorginstellingen. In deze whitepaper ligt de focus in het bijzonder op randvoorwaarden zoals visie, structuur en cultuur.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Zorg bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Zorg :  AVG-compliant worden en vooral blijven

Blijven voldoen aan AVG is voor iedere zorginstelling een uitdaging. We hebben er alles aan gedaan om voor 25 mei 2018 te voldoen aan AVG, maar hoe zorgen we ervoor dat het een agendapunt blijft? Evalueer waar jouw zorginstelling nu staat met compliancy en ontdek met deze 10 aandachtspunten hoe je AVG op je netvlies houdt.

Lees verder

Zorg :  Data Management, de missende schakel in IoT

Hoe kun je zinvol aan de slag met de tsunami van gegevens die door IoT-apparaten gegenereerd wordt? Hoe moet u uw datamanagement- systemen ontwerpen om gegevens om te zetten in waarde? De schaal en scope van de data die gepaard gaat met IoT vraagt om een nieuwe aanpak. Hierbij wordt geavanceerd gegevensbeheer gecombineerd met de integratie van nieuwe IoT-technologie met meer traditionele systemen in een hybride infrastructuur.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.