Enterprise 2.0, social software die werkt

Het Nieuwe Werken met Enterprise2.0

Het Nieuwe Werken met Enterprise2.0

Web2.0, social software en Enterprise2.0. Waar gaat het nu eigenlijk over? Iedereen praat er over, maar waar de begrippen eigenlijk voor staan, dat weten maar weinig mensen.

Web2.0 en Enterprise2.0 in het kort samen gevat:
Web2.0 stelt consumenten in staat om te participeren en samen te werken op internet. Enterprise2.0 beoogt hetzelfde maar met een focus op medewerkers binnen een organisatie en op de samenwerking met partners in het ecosysteem van die organisatie.

Enterprise2.0 laat zich het best omschrijven als social software voor bedrijven. Er is al veel verkrijgbaar, enkele voorbeeldden hiervan zijn:

  • Blogs
  • Wiki’s
  • Social bookmarking
  • Social Networking
  • RSS
  • Social Voting/Ranking
  • Podcasting
  • Mashups
  • Unified Communications

Lees voor meer informatie over dit onderwerp gratis de volledige whitepaper. Hierin wordt Enterprise2.0 uitgebreid uitgelegd aan de hand van een aantal voorbeelden.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Social CollaborationUnified CommunicationsOnline Publishing bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Social Collaboration :  Gids: Inrichten van een projectorganisatie binnen Microsoft Teams

De app Teams van Microsoft is een nieuwe tool die kan gebruikt worden als hub voor teamwerk binnen Office 365. Met Teams kunt u onder meer eenvoudig met uw projectteam chatten, bestanden delen en skype-vergaderingen plannen en houden. Hierdoor is Teams uitermate geschikt om in te zetten als tool om projectteams te ondersteunen. In deze gids neemt Jacco Wijers – functional consultant bij Rapid Circle – u bij de hand bij het succesvol opzetten van een projectorganisatie.

Lees verder

Unified Communications :  Unified Communications: kostenbesparing, klanttevredenheid en flexibiliteit

Organisaties worden steeds meer bewust van het feit dat snelle communicatie nodig is binnen een 24-uurs economie. Zeker om de concurrentie voorsprong te houden. Een goed geïmplementeerd communicatieplatform draagt direct bij aan het succes van uw organisatie. Deze whitepaper neemt u mee in de ontwikkelingen van Unified Communications en geeft een aantal tips voor een optimale implementatie van Unified Communications.

Lees verder

Online Publishing :  4 nieuwe mogelijkheden van LinkedIn

Overweegt u om LinkedIn in te zetten om uw bereik onder uw doelgroep te vergroten? Door het lezen van deze whitepaper bent u in klap op de hoogte van de nieuwste features van LinkedIn. Aan de hand van targeting, gerichte content en meetbaarheid van de resultaten kunt u uw marketingcampagne een serieuze boost geven. Lees snel verder en doe uw voordeel met deze informatie.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.