Embracing The Federal Cloud First Initiative

Cloud implementatie brengt voordelen en beveiligingsrisico’s met zich mee

Cloud implementatie brengt voordelen en beveiligingsrisico’s met zich mee

De beveiliging van cloud omgevingen is zeer belangrijk en vereist veel aandacht. Cloud computing brengt echter veel voordelen met zich mee die het de moeite waard maken om veel tijd en energie te steken in de beveiliging ervan. Het doel van cloud gebaseerde oplossingen is dat er efficiënter, sneller en innovatiever te werk kan worden gegaan. Het moet ook veel IT kosten gaan besparen.

Cloud oplossing bij de overheid

Vivek Kundra heeft in 2010, toen hij CIO was bij de Amerikaanse overheid, zich bezig gehouden met het implementeren van cloud computing bij verschillende overheidsinstanties zodat er een betere workflow ontstond. Het doel was om de IT infrastructuur te optimaliseren, kosten te besparen en innovatieve services voor het publiek te ontwikkelen. Uit verschillende hoeken kwam echter de vrees dat het niet veilig was. Denk hierbij aan privacy problemen. Deze whitepaper behandelt onder andere de volgende problemen:

  • Data privacy
  • Veilige toegang tot informatie
  • Bescherming tegen dreigingen

Download de whitepaper ‘’Embracing The Federal Cloud First Initiative’’ waarin u wordt geholpen bij de keuze voor welk type beveiliging u zou moeten kiezen, en aan welke beveiligingseisen de door u te kiezen cloud omgeving moet voldoen. Verder leest u ook over hoe next-generation firewalls de cloud oplossing van de Amerikaanse overheid tegen bedreigingen kunnen beschermen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom Cloud ComputingCloud Security bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Cloud Computing :  Multi cloud groeit, maar de complexiteit en risico’s ook

Cloud sprawl is de wildgroei aan cloud-applicaties en -oplossingen. Dit ontstaat doordat bedrijven steeds meer cloud-diensten afnemen van verschillende aanbieders. Multi-cloud doet zijn intrede, maar hoe houdt u het applicatielandschap gemakkelijk te beheren en voldoet u op een veilige manier aan de wensen van de gebruiker? Deze infographic beschrijft de verschillende aspecten die komen kijken bij een multi-cloud infrastructuur.

Lees verder

Cloud Security :  Ontwikkelingen en trends in cyberaanvallen

Vorig jaar lekten er wereldwijd twee keer zoveel gegevens als de twee voorgaande jaren bij elkaar opgeteld, zo’n 4 miljard ‘records’. Één datalek was in zijn eentje al verantwoordelijk voor het lekken van zo’n 1,5 miljard gegevens. Toch worden er wereldwijd niet of nauwelijks méér maatregelen genomen dan voorheen tegen cyberaanvallen en het voorkomen van lekken van gevoelige informatie.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.