Effectiviteit van Whitepaper Marketing

De kennis van het bedrijf inzetten als marketingtool

De kennis van het bedrijf inzetten als marketingtool

Met de term “Whitepaper Marketing” wordt in dit document omschreven als de inzet van inhoudelijke documenten in het commerciële proces. Deze inhoudelijke documenten kunnen bijvoorbeeld bestaan uit:

  • Achtergrond artikelen,
  • Stappenplannen,
  • Onderzoeken en
  • Webinars.

Deze oriëntatiefase met informatie en ideeën wordt ook wel educatieve marketing  genoemd.

Van oorsprong kennen de meeste mensen de whitepaper als een overheidsdocument. Hierin werd het eigen beleid rond politieke vraagstukken beschreven en gerechtvaardigd. Tegenwoordig zijn whitepapers documenten waarmee bedrijven kennis en expertise delen om een positief beeld te creëren en beslissingsprocessen te beïnvloeden.

Download de whitepaper
Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper “Whitepaper Marketing” waarin dieper wordt ingegaan op de effectiviteit van whitepapers en de boodschap die het bedrijf ermee moet uitgedragen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Online Marketing bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Online Marketing :  2 marketing trends die je niet mag missen

De hoeveelheden data die organisaties ter beschikking hebben zijn enorm. De uitdaging voor marketeers is deze ruwe data omzetten in waardevolle informatie. Hoe pak je dat aan? Hoe verenig je IT met marketing zodat je de klantreis kunt optimaliseren? Deze whitepaper verdiept 2 marketing trends die jouw organisatie helpen bij het effectief inzetten van nieuwe technologie.

Lees verder

Online Marketing :  IP-marketing: verhoog de ROI van uw marketingactiviteiten

Door gebruik te maken van een IP-marketingtool kan uw websitebezoeker op basis van het IP-adres worden geïdentificeerd en getrackt. Daarnaast kunnen content en call to actions worden aangepast met deze tool, zodat deze volledig aansluiten op de belevingswereld van uw bezoeker. Online marketing wordt een steeds belangrijker onderdeel van uw organisatie en IP-marketing kan hierin een belangrijke rol spelen. Deze whitepaper gaat dieper in op de mogelijkheden en voordelen van IP-marketing. Hoe kan IP-marketing de ROI van uw marketingactiviteiten verhogen?

Lees verder

Partner

Heliview Online

Heliview Online is een specialist in B2B Content Marketing voor zakelijke en IT dienstverleners.

Profiel Heliview Online ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.