Een visie op de AOV en AOW

Ook gevolgen voor AOV met verhogen AOW-leeftijd

Ook gevolgen voor AOV met verhogen AOW-leeftijd

Per 1 januari 2013 gaat de AOW-leeftijd omhoog. In eerste instantie met een verhoging van slechts één maand. De plannen zoals zij er nu liggen brengen ons echter in 2018 naar 66 jaar en in 2021 naar 67 jaar. Deze maatregel om de AOW-leeftijd te verhogen heeft ook gevolgen voor de AOV. In dit artikel wordt een visie gegeven op het verhogen van de AOW-leeftijd en de gevolgen voor de AOV.

Nu de AOW later ingaat, zullen de arbeidsongeschikte werknemer of zelfstandige geconfronteerd worden met een inkomensgat. Dit komt doordat de bestaande arbeidsongeschiktheidsverzekeringen met een AOW-leeftijd van 65 jaar rekenen. Dit zorgt voor de dreiging van een enorme mismatch, waar geen enkele polishouder op zit te wachten. Het inkomensgat kan bovendien nog groeien, gezien de politiek blijf tornen aan de gemaakte afspraken.

Lees het complete artikel waarin Welten haar visie geeft op de verhoging van de AOW-leeftijd en de gevolgen voor de AOV.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Financiële InstellingenFinanciele Dienstverlening bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Financiële Instellingen :  Big data: zet data om in geld

Strengere wetgeving, keiharde concurrentie en hoge klanteisen zorgden ervoor dat de financiële sector hun winst zag slinken. Gelukkig groeit het besef dat data goud waard is en gaan banken op zoek naar manieren om hun data om te zetten in winst. Big data is de toekomst. Lees in deze whitepaper hoe een bank succesvol transformeert naar een datagedreven organisatie.

Lees verder

Financiele Dienstverlening :  Trendonderzoek startende intermediairs

Dit uitgebreide trendrapport over startende intermediairs geeft u meer inzicht in de keuzes die deze nieuwe intermediairs maken. Wat drijft ze en wat zijn hun verdienmodellen? Hier lichten we alvast een aantal van de vele resultaten toe. Wilt u meer te weten komen over het opbouwen van klanten of welke dienstverlening belangrijk is? Lees snel verder!

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.