Een transitie naar de cloud met 7 trends

7 Trends in the Cloud

7 Trends in the Cloud

Cloud computing is bijna niet meer weg te denken uit het huidige IT-landschap. De ontwikkelingen volgen elkaar dan ook in rap tempo op. Cloud analytics, private cloud, cloud platformen en cloud data allemaal voorbeelden van de groeiende trends in cloud computing.

Deze whitepaper gaat in op 7 meest besproken trends.
De 7 cloud trends zijn:

  1. IT kampioenen in de cloud
  2. Cloud analytics: alle analytics
  3. Virtuele private cloud is het nieuwe “binnenshuis” cloud.
  4. Prijzen van platformen blijven dalen, als regen uit de lucht.
  5. Een duizend cloudformatie zal ontstaan en breken
  6. Identiteit is zwevende. SAML en SSO is de nieuwe standaard geworden.
  7. Cloud data omgevingen veranderen de data vesting  om in een bazaar.

Hieronder staan twee van de bovenstaande cloud trends verder uiteengezet.

IT kampioenen in de cloud
IT is vandaag de dag steeds vaker de leidende partij voor een transitie naar de cloud. Waarom? Voor IT is de belangrijkste overweging bij cloud, de cloud security. Deze omslag laat zien dat IT steeds comfortabeler wordt met cloud security.

Een duizend cloudformatie zal ontstaan en breken
De cloud is een extreem creatieve periode. Nieuwe diensten komen continu online en snel bewegende klanten kunnen hier een enorm voordeel mee behalen. Alleen in een periode van creativiteit, is er ook een tijd van de ondergang. Kleine bedrijven zullen gaan wankelen als de markt consolideert.

Download de whitepaper
Wilt u meer weten over de 7 bovenstaande cloud trends? Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Cloud visie & trendsCloud SecurityCloud in de Praktijk bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Cloud visie & trends :  Niet te missen ICT-trends in het onderwijs

Hoe kan het onderwijs maximaal gebruik maken van de technologische ontwikkelingen die zich in razendsnel tempo aanmelden? Deze whitepaper gaat dieper in op de belangrijkste trends van 2018 en legt uit waarom deze zo belangrijk zijn voor de toekomst van een onderwijsinstelling. Op basis van deze inzichten kan ook jij aan de slag met het opstellen van een ICT-investeringsplan.

Lees verder

Cloud visie & trends :  Waarom SAP goedkoper en flexibeler op Azure draait

De cloud heeft zich ontwikkeld tot een platform dat nieuwe kansen voor business creëert. Niet alleen de besparingen op infrastructuur zijn interessant, ook de extra flexibiliteit kan heel belangrijk zijn voor organisaties. Een oplossing als SAP op het cloudplatform Azure kan een hele interessante optie zijn. Wilt u meer weten over deze oplossingen? Download de whitepaper SAP on Azure; Why you should go there en zet de eerste stap naar een efficiëntere organisatie.

Lees verder

Cloud Security :  Ontwikkelingen en trends in cyberaanvallen

Vorig jaar lekten er wereldwijd twee keer zoveel gegevens als de twee voorgaande jaren bij elkaar opgeteld, zo’n 4 miljard ‘records’. Één datalek was in zijn eentje al verantwoordelijk voor het lekken van zo’n 1,5 miljard gegevens. Toch worden er wereldwijd niet of nauwelijks méér maatregelen genomen dan voorheen tegen cyberaanvallen en het voorkomen van lekken van gevoelige informatie.

Lees verder

Cloud in de Praktijk :  Voedselindustrie volledig over op cloud-oplossingen?

De food-sector is wat terughoudend bij het gebruik van cloud-toepassingen. Veel voedselproducenten hebben een eigen server-omgeving in huis waarop het ERP-systeem en andere applicaties draaien. De cloud heeft een aantal grote voordelen boven een on-premise omgeving. Digitaal transformeren loont en cloud is een vereiste om efficiënter te kunnen produceren. Waarom? Dat leest u in de whitepaper.

Lees verder

Cloud in de Praktijk :  Hoe start u met de cloud?

Een vraag waar momenteel veel organisatie mee worstelen is: Hoe start ik met de cloud? Deze whitepaper gaat uitgebreid in op wat cloud is, wat de mogelijkheden en keuzes zijn en hoe u dit vervolgens omzet naar een cloud strategie en roadmap. Lees er verder over in de volledige whitepaper.

Lees verder

Partner

Tableau Software

Tableau wil het mensen makkelijk maken data snel om te zetten in slimme zakelijke analytics. Welke data? Alle data, ongeacht formaat, indeling en onderwerp.

Profiel Tableau Software ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.