Een succesvolle SharePoint implementatie

SharePoint: wondermiddel of Paard van Troje?

SharePoint: wondermiddel of Paard van Troje?

Veel SharePoint trajecten beginnen met het binnen halen van SharePoint als hét wondermiddel voor alle uitdagingen vanuit IT of communicatie. IT wil bijvoorbeeld het grote aantal zwervende bestanden in de mail en op netwerkschijven oplossen. Communicatie wil een platform om mensen handig te informeren en te betrekken. In de praktijk blijkt dat bij beide aanvliegroutes, eenzijdig vanuit IT of vanuit communicatie, de business onvoldoende aangehaakt is, waardoor organisaties de SharePoint omgeving niet optimaal benutten. Sterker nog, hierdoor komt de SharePoint omgeving niet verder dan dat eenvoudige intranet of blijft het hangen op alleen een Document Management Systeem. Op deze manier wordt de potentie van SharePoint als samenwerkingsplatform onvoldoende benut. En dat is jammer.

SharePoint heeft als doelstelling om ondersteuning te bieden in het openlijk en transparant samenwerken. Dit oorspronkelijke doel en daarmee de meerwaarde van SharePoint komt lang niet altijd tot zijn recht. Hoe komt het dat zoveel organisaties dit overkomt? Wat zijn hiervan de oorzaken? In de praktijk komen de volgende oorzaken meestal naar voren:

  • Onbekendheid met het product dat erg veelzijdig is, maar ook complex
  • SharePoint wordt alleen ‘aangezet’, zonder echt na te denken over en met eindgebruikers
  • Het is teveel het feestje van IT, zonder  aansluiting bij de business en te weinig aandacht voor adoptie.

Download het e-book
Om te voorkomen dat SharePoint binnen wordt gehaald als Paard van Troje en om de implementatie van SharePoint binnen de organisatie tot een succes te maken is een goede strategie van belang. Dit e-book is gebaseerd op de uitgebreide ervaring van e-office met SharePoint-projecten en de lessen die daarbij zijn geleerd. Wilt u van de implementatie van SharePoint een succes maken? Download dan geheel vrijblijvend dit ebook “SharePoint: Wondermiddel of Paard van Troje?”

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom HNW AlgemeenSharePoint 2013 bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

HNW Algemeen :  Productiviteit verhogen met 10 quick wins

Meer werk verzetten, in minder tijd zonder jezelf over de kop te werken? De werkdruk ligt steeds hoger en werkgevers hebben steeds hogere verwachtingen. Hoe kun je aan deze eisen voldoen? Deze uitdaging gaan we aan met de 10 quick wins in deze whitepaper. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van verouderde IT-systemen, effectiever vergaderen en slimmer samenwerken. Lees snel verder en verhoog de productiviteit in jouw organisatie.

Lees verder

HNW Algemeen :  Werkplek psychologie: 4 inzichten op samenwerken

Hoe we met elkaar samenwerken heeft grote invloed op de manier waarop we ons voelen op de werkvloer. Deze uitspraak is natuurlijk een open deur die ingetrapt wordt, maar de psychologie er achter is nog niet voor iedereen bekend. In deze whitepaper wordt stilgestaan bij 4 inzichten op het gebied van samenwerken op de werkvloer.

Lees verder

SharePoint 2013 :  De Office 365 integratie van SharePoint: gebruikt u 'm al?

De rol van internet verschuift van informatiebron steeds verder naar aanbieder van handige tools en apps. Daarnaast hebben medewerkers behoefte aan flexibiliteit en mobiel werken. Steeds meer organisaties stappen dan ook over op een digitale werkplek. SharePoint biedt een platform dat dit mogelijk maakt. De afgelopen jaren heeft de ontwikkeling van SharePoint niet stilgestaan. Kent u deze vijf voordelen al?

Lees verder

SharePoint 2013 :  SharePoint 2016 implementeren in de organisatie

SharePoint Server 2016 is uit! Wat zijn de voordelen en nieuwe functies? SharePoint 2016 bouwt voort op eerdere versies en Office 365 innovaties. In deze reviewer’s gids meer over de mogelijkheden, voordelen en ervaringen. Zorg dat u helemaal up-do-date bent en maak een gedegen keuze om over te stappen naar SharePoint Server 2016.

Lees verder

Expert: Mark Vaandrager

Mark Vaandrager

Mark werkt sinds 2016 als technisch specialist bij ETTU. Hij omschrijft zichzelf als een leergierig iemand, die het leuk vind om bezig te zijn met nieuwe technologieën.

Profiel Mark Vaandrager
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.