Een sterke bedrijfskritische DNS infrastructuur

Bent u bereid om DNS-aanvallen te weerstaan?

Bent u bereid om DNS-aanvallen te weerstaan?

Sinds de Q1 uit 2013 is het aantal infrastructurele aanvallen op het Domain Name System (DNS) toegenomen met 200%. Hoe dit mogelijk is? Het is gebleken dat DSN gemakkelijk misbruikt kan worden. Hieronder waar een aantal argumentaties besproken:

  • Omdat de DNS query asymetirsch zijn kunnen deze leiden tot een reactie die velen malen groter is dan de vraag. Hierdoor kan een DNS systeem zelf worden gemaakt waardoor een aanval wordt versterkt. Hackers kunnen een pakket van gegevens verzenden en veroorzaken dan een vlaag waardoor de sevarlfold wordt versterkt. Als gevolg worden de bedrijfstracks stopgezet.
  • Omdat de DNS-protocol staatloos is blijft de identiteiten van de aanvallers verborgen.
  • De meeste enterprise firewalls zijn geconfigureerd van een 53 poort verkeer naar DNS-service. Hierdoor krijgen aanvallers gemakkelijk de mogelijkheid om uw bestaande afweer systemen te ontwijken.

Gebruik maken van DNS-diensten
Service providers en grote IT-ondernemingen hebben vaak geen andere keus en zijn verplicht rond de zwakke punten van een DNS te werken. Tegenwoordig zijn DNS-diensten essentieel voor bijna elke kritische functie van het moderne bedrijfsleven. Zonder een DNS kan een organisatie geen online zaken doen, zal de productie dalen, kunnen zij niet effectief communiceren met als gevolg dat de klanttevredenheid zal afnemen evenals de omzet waardoor de reputatie van de organisatie in gevaar zal komen.

Download deze whitepaper
In deze paper worden oplossingen besproken om de risico’s die DSN dienten met zich meebrengen te voorkomen en/of eventueel op te lossen. Zo wort er een overzicht getoond van een DNS-protocial om een duidelijk beeld te schetesen van de risico’s. 

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Security bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Security :  Adaptieve authenticatie, want wachtwoorden zijn zooooo 2001

Meer data in de cloud betekent meer uitdagingen om je data veilig te stellen. Je wil niet dat jouw bedrijfskritische informatie in verkeerde handen terechtkomt; extra beveiliging is dus geen overbodige luxe. Tijd om af te stappen van de traditionele, statische authenticatie. Adaptieve authenticatie is de toekomst. Het hoe en waarom lees je hier.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.