Een nieuwe klantrelatie met de Digital Feedback Loop

Een revolutie in communiceren met de klant

Een revolutie in communiceren met de klant

Digitale transformatie is wat succesvolle bedrijven onderscheidt van ondermaats presterende. Middels de Digital Feedback Loop weet de reparateur van uw wasmachine precies wat er mis is voordat hij aanbelt; en kunt u via uw auto een afspraak met de garage plannen vanwege dat rare geluidje. Hoe dit werkt, kunt u lezen in deze whitepaper over Microsoft Azure.

De feedback loop

De toegenomen datavolumes in combinatie met data analytics, het succes van cloud computing en de de enorme toename van mobile computing overal heeft het zakelijk landschap drastisch veranderd. Om te overleven in een hevig concurrerende markt heeft een brede waaier aan ondernemingen de Digital Feedback Loop omarmd, waarbij ze zich met hun klanten verbinden in een voortdurende cyclus van productverbetering.

Deze feedback loop bestaat volgens de auteurs van de paper uit vier fundamenten:

  • Klanten betrekken: bedrijven moeten met nieuwe tools inzichten bij hun klanten ophalen en zo een naadloze en meer persoonlijke klantenbetrokkenheid opbouwen.
  • Meer autonomie voor werknemers: deze moeten op alle niveaus meer mogelijkheden krijgen om (samen) te werken, vooral op die afdelingen waar product en klantcontact elkaar raken.
  • Optimalisatie van interne activiteiten: met name waar het gaat om nieuwe inzichten over het product en de klanten moeten deze snel in actie kunnen worden omgezet.
  • Transformatie van producten: deze moeten worden uitgebreid met software, connectiviteit en instrumentatie om waardevolle data vast te leggen voor continue verbetering.

Een nieuwe band met de klant

De auteurs van de whitepaper spreken over niets minder dan een compleet nieuwe relatie met de klant. In plaats dat een wanhopige klant met een technisch probleem van het kastje naar de muur wordt gestuurd, kan hij het mankement inspreken bij zijn apparaat, die dat vervolgens doorgeeft aan de leverancier die dat direct verwerkt voor een reparatieafspraak. Of een leverancier van drankautomaten die aan de hand van realtime data precies weet wanneer deze moeten worden bijgevuld; of de fabrikant van vliegtuigmotoren, thermostaten of wasmachines, die aan de hand van gigantische hoeveelheden gebruiksgeschiedenis exact kunnen voorspellen wanneer bepaalde onderdelen kapot zullen gaan en deze dan preventief vervangen.

Lees verder over deze en meer ervaringen met Microsoft Azure, Dynamics en Power BI in de whitepaper.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

Een nieuwe klantrelatie met de Digital Feedback Loop

 

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.