Een moderne werkplek waar iedereen blij van wordt

6-stappen plan voor het inrichten van een nieuwe werkomgeving

6-stappen plan voor het inrichten van een nieuwe werkomgeving

Wanneer een organisatie de sprong maakt richting een moderne digitale werkplek zijn de verwachtingen hooggespannen. Kosten besparen, meer productiviteit, meer flexibiliteit, verhoogde veiligheid en tevredener werknemers op de werkvloer liggen in het verschiet. Maar al bij de start van het project wordt duidelijk dat de IT-afdeling en de rest van de business vaak lijnrecht tegenover elkaar staan. Hoe kom je tot een werkomgeving waar iedereen blij van wordt?

Het is echt geen onmogelijke opdracht

Bij veel organisaties lijkt het een onmogelijke klus om beide partijen tevreden te stellen. Jouw collega’s willen vooral efficiënter werken, binnen en buiten de muren van het kantoor, en de nieuwe tools moeten gebruiksvriendelijk zijn. De IT-afdeling daarentegen vindt het vooral belangrijk dat ze de controle behouden, dat de nieuwe werkplek veilig is en makkelijk te beheren. Gelukkig kan het écht anders en het stappenplan in deze whitepaper laat je zien hoe.

Best practices leiden tot dit 6-stappenplan

Van inventarisatie tot adoptie, dit stappenplan neemt je mee door het hele traject en laat je zien hoe je tot een ontwerp komt dat voldoet aan de wensen en behoeften van alle stakeholders. De whitepaper belicht:

  1. Inventarisatie van eisen en wensen van business én IT
  2. Acceptatietesten
  3. Gebruikersadoptie
  4. En meer...          

Inventariseren van wensen en behoeften

Het begint natuurlijk allemaal bij het in kaart brengen van de eisen en behoeften van de organisatie. Wat is het budget voor dit project? Wat zijn de organisatorische doelen? Een handig hulpmiddel bij het verzamelen van alle eisen en wensen zijn persona’s. Beschrijf hierin de verschillende type gebruikers in de organisatie. Bijvoorbeeld de mobiele medewerker die via verschillende devices toegang nodig heeft tot de bedrijfsgegevens en geen vaste werkplek heeft.

Meer weten over deze inventarisatie? Benieuwd naar de andere stappen in dit stappenplan? Je vindt het in de whitepaper Overstap naar een moderne werkplekomgeving.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ConoScenza

Wij zijn ConoScenza, een IT-dienstverlener met een sterke focus op het business-succes van onze klanten. Het is namelijk onze missie om organisaties nu en in de toekomst te laten excelleren door ICT. Dit maken wij mogelijk door organisaties vanuit diepgaande vakkennis (van advies en implementatie t/m beheer) te ondersteunen bij de inzet van de juiste ICT-oplossingen.

Profiel ConoScenza ›
 
 

Downloaden: Een moderne werkplek waar iedereen blij van wordt

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.