Een heerlijke nieuwe beveiligingswereld

Security moet mee evolueren met Virtualisatie en Cloud Computing

Security moet mee evolueren met Virtualisatie en Cloud Computing

Vrijwel alle aspecten van ICT zijn al verplaatsbaar, dynamische en interactief en zullen dit alleen nog maar meer worden. Toegang tot gegevens, data en de werkomgeving zullen ook aan deze eis moeten voldoen.  Deze ontwikkeling heeft de komst van virtuele servers die rekenkracht mobiliseert tussen netwerk segmenten, datacenters en zelfs de public cloud tot gevolg.

De ontwikkelingen zoals hierboven beschreven hebben grote invloed op security. Een nieuwe generatie van security-uitdagingen die de dynamische computing-omgeving als uitdaging met zich meebrengt is ontstaan. Organisaties hebben nu de uitdaging om de ontwikkeling door te maken van waar ze vandaag, met een traditionele of hybride omgeving, staan naar een waar zij in de toekomst willen staan.

Om organisaties volledig te laten profiteren van de voordelen en kostenbesparingen ten gevolge van de implementatie van virtualisatie en/of cloud computing, moet security de volgende elementen omvatten:

  • Cloud architectuur
  • Mobiliteit
  • Oplossing voor minder krachtige apparaten
  • Snelheid
  • Eenvoud
  • Brede bescherming
  • Effectief, toegankelijk, ondersteunde en volledige bescherming
  • Policies en controls

Deze whitepaper beschrijft de evolutie van de veranderingen in organisaties wanneer organisaties virtualisatie implementeren en vervolgens Cloud Computing. Daarnaast wordt een visie gegeven op de evolutie van security.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom VirtualisatieCloud ComputingSecurity bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Virtualisatie :  VDI: voordelen in de zorg

Een goede IT-omgeving voor de zorg moet stabiel, snel en veilig zijn. VDI is een technologie waarbij de data en applicaties op één centrale plek in het datacenter blijven staan. Zo kunnen artsen en verpleegkundigen vanaf iedere plek en vanaf elk apparaat verbinding maken, is de IT-omgeving beter beheersbaar en is de veiligheid van patiëntdata beter gewaarborgd.

Lees verder

Cloud Computing :  Niet te missen ICT-trends in het onderwijs

Hoe kan het onderwijs maximaal gebruik maken van de technologische ontwikkelingen die zich in razendsnel tempo aanmelden? Deze whitepaper gaat dieper in op de belangrijkste trends van 2018 en legt uit waarom deze zo belangrijk zijn voor de toekomst van een onderwijsinstelling. Op basis van deze inzichten kan ook jij aan de slag met het opstellen van een ICT-investeringsplan.

Lees verder

Security :  Adaptieve authenticatie, want wachtwoorden zijn zooooo 2001

Meer data in de cloud betekent meer uitdagingen om je data veilig te stellen. Je wil niet dat jouw bedrijfskritische informatie in verkeerde handen terechtkomt; extra beveiliging is dus geen overbodige luxe. Tijd om af te stappen van de traditionele, statische authenticatie. Adaptieve authenticatie is de toekomst. Het hoe en waarom lees je hier.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.