Een gefaseerde aanpak voor succesvolle invoering van een Management Dashboard

Management Dashboards

Management Dashboards

Meer dan voorheen hebben managers behoefte aan goede stuurinformatie. Veel managers hebben geen tijd om maandelijks of wekelijks managementrapportages door te spitten. Dit verklaart de toenemende aandacht voor management dashboards.

Een management dashboard is goed als het doel gediend wordt waarvoor het is ontwikkeld. Als het dashboard helpt bij de besturing van de organisatie is het een goed dashboard.  Uiteraard zijn er ook een aantal kenmerken die voorbodes zijn van een mislukking:

  • Na de aankoop van dashboard software gebeurd er niks mee
  • De invoering van een dashboard wordt als IT project gezien
  • Het dashboard wordt primair gezien als instrument voor controllers en analisten
  • Bij de bepaling van welke informatie wordt getoond in het dashboard is niet het hele MT betrokken
  • Het MT ziet zichzelf het dashboard niet gebruiken tijdens het managementoverleg

Voor het op een goede manier implementeren van een management dashboard worden drie fasen gehanteerd:

  • Ontwerpen
  • Realiseren
  • implementeren

Lees gratis het volledige artikel waarin uiteengezet wordt hoe een management dashboard een effectief en waardevol stuurinstrument  voor de organisatie wordt. Daarnaast wordt een aanpak beschreven voor het ontwikkelen van een succesvol management dashboard, aan de hand van de beschreven fasen.

Een gefaseerde aanpak voor succesvolle invoering van een Management Dashboard

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom StategieStrategisch Management bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Stategie :  Wat is Crossover Business?

Het traditionele bedrijf staat op losse schroeven. De grenzen tussen makers, distributeurs en winkeliers vervagen, nu organisaties meer andere diensten en producten aanbieden. Dat zet de branche op z’n kop, evenals de bedrijfsprocessen. Bent u klaar voor ondernemen 2.0? Dan is het hoog tijd om te kijken of uw oude systemen nog passen bij de nieuwe manier van zaken doen.

Lees verder

Strategisch Management :  Productiviteit verhogen met 10 quick wins

Meer werk verzetten, in minder tijd zonder jezelf over de kop te werken? De werkdruk ligt steeds hoger en werkgevers hebben steeds hogere verwachtingen. Hoe kun je aan deze eisen voldoen? Deze uitdaging gaan we aan met de 10 quick wins in deze whitepaper. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van verouderde IT-systemen, effectiever vergaderen en slimmer samenwerken. Lees snel verder en verhoog de productiviteit in jouw organisatie.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.