Een effectieve controller is een verbinder die loslaat

Hoe kan een controller op een effectieve wijze zijn rol vervullen?

Hoe kan een controller op een effectieve wijze zijn rol vervullen?

Planning en control is niet moeilijk! Veel organisaties ervaren dit wel zo, een onderbreking in de toch al zo overvolle agenda. Deze whitepaper beschrijft dat sturing en beheersing van iedereen is en dat de controller vooral de verbindende factor moet zijn. Een controller richt zich op de zachte kant van de organisatie en geeft de sturing en beheersing terug aan de lijnmanager. Met de verbindende kwaliteiten moet de controller in staat zijn om te inspireren, mobiliseren, waarderen en reflecteren. 

Drie onderdelen die voor een controller essentieel zijn om de rol te vervullen zijn:

  1. Stel de inhoud centraal bij het beheersen van de organisatie
  2. Risicomanagement op personen
  3. Word verbinder, door een brede kijk op de organisatie

Planning en control of ook wel sturing en beheersing zal de organisatie verder helpen bij het realiseren van de organisatiedoelstellingen. Download geheel vrijblijvend de whitepaper over de controller en kom alles te weten over drie bovenstaande punten.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom OrganisatieveranderingStrategisch ManagementPlanning & Scheduling bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Organisatieverandering :  De werking, voordelen en processtappen van actieve prolongatie

Actieve Prolongatie gaat uit van het afwegingsproces die de klant bij aanvang van een risicobeoordeling hanteert. Dit proces zorgt voor een uitstekende match tussen klantwensen en beschikbaar aanbod. In deze whitepaper wordt teruggeblikt ‘old school’ prolongatie en een introductie gegeven op actieve prolongatie. Daarnaast wordt zeer uitgebreid uitgelegd hoe actieve prolongatie werkt, welke voordelen het heeft en welke processtappen doorlopen worden.

Lees verder

Strategisch Management :  Brandmanagement is de sleutel voor internationaal succes

Als brandmanager van een internationale organisatie ben je constant op zoek naar de balans tussen lokale wensen en internationale verwachtingen. Een consistent en consequent brandmanagement is sleutel tot succes en zorgt ervoor dat een organisatie zich kan onderscheiden van concurrenten. Deze whitepaper geeft antwoord op de vraag: "Hoe komt jouw corporate merk het beste uit de verf?”

Lees verder

Strategisch Management :  Productiviteit verhogen met 10 quick wins

Meer werk verzetten, in minder tijd zonder jezelf over de kop te werken? De werkdruk ligt steeds hoger en werkgevers hebben steeds hogere verwachtingen. Hoe kun je aan deze eisen voldoen? Deze uitdaging gaan we aan met de 10 quick wins in deze whitepaper. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van verouderde IT-systemen, effectiever vergaderen en slimmer samenwerken. Lees snel verder en verhoog de productiviteit in jouw organisatie.

Lees verder

Planning & Scheduling :  De impact van blockchain op de supply chain

Blockchain zorgde al voor een revolutie in de financiële wereld en kan ook de supply chain grondig veranderen. Deze whitepaper neemt ons mee in de toekomst van de supply chain en toont aan de hand van een proces in de voedselindustrie hoe deze toekomst eruit ziet. Wil jij ook een kijkje nemen in die toekomst? Download dan snel deze whitepaper.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.