Een effectief Bring Your Own Device beleid, hoe bereik je dat?

De vier kritische succesfactoren van BYOD

 De vier kritische succesfactoren van BYOD

Steeds meer organisaties kiezen voor een nieuwe manier van werken. Zij kiezen voor een nieuwe werkcultuur, met meer ruimte voor creativiteit, waar wordt gestuurd op output, en het kantoor een ontmoetingsplek is voor medewerkers.

Een van de belangrijkste drijfveren voor Bring Your Own Device is de persoonlijke voorkeur van medewerkers voor apparaten waarmee ze werken.

Een van de valkuilen van Bring Your Own Device is dat de 9 tot 5 cultuur verdwijnt. Hierin ligt een belangrijke taak voor HR en het algemeen management.

  • Sociale afspraken maken
  • Inzicht in risico’s voor een goed beleid
  • Stabiel platform
  • Beyond e-mail

Lees gratis de volledige whitepaper waarin uiteengezet wat de voordelen van BYOD zijn. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de valkuilen die aanwezig zijn bij het invoeren van een BOYD beleid. Als laatst komen vier kritische succesfactoren ten behoeve van Bring Your Own Device aan bod.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Bring Your Own DeviceICT dienstverleners bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Bring Your Own Device :  BYOD: altijd en overal aan de slag

BYOD (Bring Your Own Device) is niet meer weg te denken uit de manier van werken. Devices worden meegenomen vanuit huis en de medewerkers willen hier dan ook graag op werken. Dit zorgt uiteraard bij de IT-afdeling voor de nodige uitdagingen. Hoe faciliteert u de werknemer zodat deze op een veilige manier kan werken op zijn eigen device?

Lees verder

ICT dienstverleners :  Tal van redenen waarom CRM bij u wel slaagt!

Uit persberichten komt naar voren dat vele CRM projecten mislukken. Enige bijstelling is wel op zijn plaats, niet alle projecten mislukken, maar voldoen niet aan de hooggespannen verwachting. CRM is slechts een van de methoden om klanten te werven en te binden. In deze whitepaper worden handvatten aangereikt om CRM een goede kans van slagen te geven.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.