Een datagedreven organisatie met een analytische bedrijfscultuur

The Analytic Enterprise

The Analytic Enterprise

Bedrijven vergaren tegenwoordig informatie uit verschillende bronnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mobiele applicaties, social media en nog veel meer andere bronnen. Het is hierbij niet perse dat het bedrijf met de meeste data ook het grootste concurrentievoordeel heeft. Integendeel, het bedrijf die de data in het middelpunt van beslissingen zet zal het meeste profiteren. 

Van data verzamelaar naar data gedreven organisatie
Voor het behalen van een concurrentievoordeel (met de verzamelde data) is het belangrijk om de mindset aan te passen naar een datagedreven organisatie. Om te veranderen naar een datagedreven organisatie krijgt een bedrijf te maken met twee uitdagingen:

  • Het faciliteren van de vereiste technologische infrastructuur.
  • De verandering van een bedrijfscultuur naar een analytische culture.

Vijf componenten voor effectieve analytics strategie
Het ontwikkelen van een analytische cultuur vereist een systematische en pragmatische verschuiving naar de gewenste doelstelling. Een succesvolle strategie omvat 5 componenten:

  1. Strategische doelstellingen
  2. Huidige en gewenste competenties en mogelijkheden
  3. Aanpak voor het bereiken van strategische doelen
  4. Organisatorische initiatieven voor het bereiken van de doelen
  5. Performance indicatoren

Download de whitepaper
Lees de whitepaper ‘The Analytic Enterprise’ waarin verder uiteengezet wordt waar organisaties mee te maken krijgen wanneer zij een analytische- en datagedreven organisatie willen worden. Daarnaast worden handvatten geboden om deze doelen te bereiken.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom DataBusiness Analytics bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Data :  Klaar voor 2020 met deze industrie-trends

Systemen binnen de procesindustrie bevatten een schat aan data waarmee zowel de operatie als de veiligheid enorm verbeterd kunnen worden. Eén van de grootste uitdagingen is echter het aggregeren, interpreteren en gebruiken van deze gigantische hoeveelheden data. Dit e-book zet daarom 7 data-trends op een rij waar producenten in de procesindustrie zich op moeten voorbereiden, om te kunnen profiteren van de volgende industriële revolutie. Bent u klaar voor 2020?

Lees verder

Data :  Slimmer zakendoen met visual analytics

Visual analytics is dé trend in Business Intelligence (BI). Met self-service hebben gebruikers meer grip op - en flexibiliteit in hun analytische vondsten in data, zonder van IT afhankelijk te zijn. In dit TDWI best practices rapport zijn de ervaringen met zelfgestuurde BI en visual analytics onderzocht onder bijna 500 business- en IT-leidinggevenden wereldwijd.

Lees verder

Business Analytics :  Dashboards: 10 tips voor het optimale format

Met een goed en effectief ontworpen dashboard krijgt u data nog inzichtelijker. Beslissingen, gebaseerd op feiten, kunnen sneller gemaakt worden. Maar waar moet een goed dashboard aan voldoen? Hoe krijgt u uw data nog beter inzichtelijk? Deze whitepaper geeft u 10 tips hoe u uw data nog beter kunt visualiseren aan de hand van dashboards.

Lees verder

Partner

SAS

SAS is marktleider in analytics. Met innovatieve analytics, business intelligence en data management software en dienstverlening, helpt SAS klanten op meer dan 83.000 locaties sneller, betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'.

Profiel SAS ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.