ECD Migratie gestoeld op drie pijlers

De migratie van het Elektronisch Patiënten Dossier

De migratie van het Elektronisch Patiënten Dossier

Het overgaan van een ‘oud’ Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) naar een ‘nieuw’ is het zelfde als van een geschakelde auto naar een automaat. Je hebt een pedaal minder en merkt dat je sommige dingen die je eerst automatisch deed, niet meer hoeft te doen. Het omgaan met een nieuwe systematiek kost tijd en vereist een flexibele houding van medewerkers. Uiteindelijk werkt het nieuwe EPD eenvoudiger en wenselijker, maar er is wel tijd nodig om de nieuwe functionaliteiten te adopteren.

Challenge de leverancier!
De keuze uit Elektronisch Patiënten Dossier leveranciers is groot. Om als zorginstelling de juiste EPD leverancier te kiezen, is het erg belangrijk om een gedegen programma van eisen en een functioneel ontwerp van het Elektronisch Patiënten Dossier op te stellen. Bij het opstellen van het programma van eisen en functioneel ontwerp is het belangrijk om de medewerkers bij dit proces te betrekken. De focus in het programma van eisen en functioneel ontwerp moet uitgaan naar de processen in de instelling. Lees hier meer over in de volledige whitepaper.

Zorg voor een goede datamigratie
Het is erg verstandig om een specialist in te huren op het gebied van datamigratie. Het is een vak apart en moet nauwkeurig en goed gebeuren. Gaat dit niet nauwkeurig, is er de kans dat gegevens niet goed worden omgezet en kan het leiden tot chaotische werkprocessen met alle gevolgen van dien. Hier is niet alleen de cliënt de dupe van, maar gebruikersgroepen kunnen het nieuwe EPD niet of slecht adopteren.

Download de whitepaper
Download vrijblijvend de volledige whitepaper en kom meer te weten over het Elektronische Patiënten Dossier en de zaken die erbij komen kijken.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Zorg bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Zorg :  AVG-compliant worden en vooral blijven

Blijven voldoen aan AVG is voor iedere zorginstelling een uitdaging. We hebben er alles aan gedaan om voor 25 mei 2018 te voldoen aan AVG, maar hoe zorgen we ervoor dat het een agendapunt blijft? Evalueer waar jouw zorginstelling nu staat met compliancy en ontdek met deze 10 aandachtspunten hoe je AVG op je netvlies houdt.

Lees verder

Zorg :  Data Management, de missende schakel in IoT

Hoe kun je zinvol aan de slag met de tsunami van gegevens die door IoT-apparaten gegenereerd wordt? Hoe moet u uw datamanagement- systemen ontwerpen om gegevens om te zetten in waarde? De schaal en scope van de data die gepaard gaat met IoT vraagt om een nieuwe aanpak. Hierbij wordt geavanceerd gegevensbeheer gecombineerd met de integratie van nieuwe IoT-technologie met meer traditionele systemen in een hybride infrastructuur.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.