Ease of use and interface appeal in Business Intelligence tools

Gebruiksgemak voor een hogere BI-adoptie

Gebruiksgemak voor een hogere BI-adoptie

Er spelen een aantal factoren een belangrijke rol wanneer het gaat om het optimaal gebruikmaken van BI. Hier vallen onder andere het gebruiksgemak en de interface onder. Deze factoren moeten niet alleen als eis voor de ‘gewone’ gebruiker worden gezien, maar ook voor de experts en power users. Het gebeurt nog te vaak dat er veel tijd wordt gestoken in het leren van ‘moeilijke’ BI-tool, in plaats van deze tijd te gebruiken in de data uit BI voor een goed inzicht of het verbeteren van bedrijfsvoering.

Hoe kan BI dan aantrekkelijk worden gemaakt? Die vraag staat centraal in het onderzoek dat in deze whitepaper behandeld wordt. Daarbij komen het gebruiksgemak en de interface uitgebreid aan bod. In het onderzoek is onder andere naar voren gekomen dat organisaties met gebruiksvriendelijke BI-tools een veel hoger BI-adoptie hebben gerealiseerd dan organisaties met minder gebruiksvriendelijke BI-tools.

Download de whitepaper
Download deze whitepaper en lees meer over het realiseren van een hogere BI-adoptie door middel van gebruiksvriendelijke BI-tools.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom BI Tools bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

BI Tools :  Dashboards: 10 tips voor het optimale format

Met een goed en effectief ontworpen dashboard krijgt u data nog inzichtelijker. Beslissingen, gebaseerd op feiten, kunnen sneller gemaakt worden. Maar waar moet een goed dashboard aan voldoen? Hoe krijgt u uw data nog beter inzichtelijk? Deze whitepaper geeft u 10 tips hoe u uw data nog beter kunt visualiseren aan de hand van dashboards.

Lees verder

BI Tools :  10 Business intelligence trends voor 2018

De ontwikkelingen in BI gaan razend snel. Om dit goed te monitoren heeft Tableau Software een onderzoek gestart naar de meest besproken business intelligence trends voor 2018. Wilt u uw organisatie ook naar een hoger niveau tillen op het gebied van BI? Lees deze 10 trends en u bent volledig op de hoogte.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.