Digitalisering van documenten

De do’s en don’ts bij digitalisering van documenten

De do’s en don’ts bij digitalisering van documenten

Organisaties die besluiten documenten te digitaliseren moeten vooraf een aantal zaken goed afstemmen. Onder andere wat er gedigitaliseerd moet worden en op welke wijze documenten of informatie later weer beschikbaar moet zijn. Dit document geeft een praktisch overzicht van de do's en don'ts bij het proces van het digitaliseren van documenten.

Er worden vanuit verschillende uitgangspunten tips gegeven om het digitaliseringproces en het beheer van het digitaal archief naderhand, efficiënt en effectief te laten verlopen. Aan de hand van een lijst met belangrijke onderwerpen binnen het proces van digitalisering wordt een omschrijving gegeven van verschillende do's en don'ts bij deze onderwerpen en het resultaat die deze acties voor het proces heeft.

De lijst van onderwerpen die aan bod komen:

  • Draagvlak
  • Inventarisatie
  • Metadata
  • Indelen en opschonen
  • Scannen
  • Processen

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Financieel ManagementInformatieInformatiemanagementDigitaliseringFinanciële Instellingen bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Financieel Management :  De blockchain hypotheek

De blockchain, het systeem achter digitale munten als bitcoin, kan een revolutie in de financiële wereld teweegbrengen. Zo wordt het afsluiten van een hypotheek makkelijker en bovendien minder riskant. Hoe wordt u zelf succesvoller door deze technologie in te zetten?

Lees verder

Informatie :  10 veelgemaakte vergissingen bij digitaal factureren

Wanneer we het hebben over digitale facturatie is de doelstelling bij alle bedrijven hetzelfde: geld en tijd besparen en minder fouten maken. Toch slagen we er niet in om deze doelstellingen te realiseren. Deze whitepaper geeft inzicht in 10 veelgemaakte vergissingen die het proces in de weg zitten. Ga er nu mee aan de slag en leer van je fouten.

Lees verder

Informatiemanagement :  10 belangrijke intranet-trends voor de maakindustrie

Veel mensen kennen intranet van vroeger als een tool die niemand ooit gebruikte. Het nieuwe intranet is juist een plek waar collega’s met elkaar kunnen samenwerken en tools, kennis en nieuws met elkaar kunnen delen! Daarnaast haalt intranet meer rendement uit het productieproces én de supply chain. Hoe gaat u intranet inzetten? Deze whitepaper gaat dieper in op 10 intranet-trends in de maakindustrie.

Lees verder

Financiële Instellingen :  Big data: zet data om in geld

Strengere wetgeving, keiharde concurrentie en hoge klanteisen zorgden ervoor dat de financiële sector hun winst zag slinken. Gelukkig groeit het besef dat data goud waard is en gaan banken op zoek naar manieren om hun data om te zetten in winst. Big data is de toekomst. Lees in deze whitepaper hoe een bank succesvol transformeert naar een datagedreven organisatie.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.