Digitale werkplekken: balans tussen veiligheid en flexibiliteit

Meer Veiligheid, Minder Frictie

Meer Veiligheid, Minder Frictie

Omdat steeds meer mensen digitaal aan het werk zijn, is het van essentieel belang dat medewerkers en overal beschikking hebben tot een goed functionerende digitale werkplek. Het gevolg hiervan is dat organisaties steeds vaker te maken krijgen met bedreigingen op het gebied van IT-veiligheid. Deze  mensen gebruiken ook steeds meer devices op steeds meer verschillende plekken waardoor de IT-veiligheid nog meer gevaar loopt.

Digitale werkplek risico’s

De bedreigingen op het gebied van IT tegengaan staat bij veel organisaties hoog op het prioriteitenlijstje. Zo wordt geïnvesteerd in firewalls, antispyware-software, biometrische authenticatie en inbraakdetectiesystemen. De problemen rondom beveiliging en compliance blijven ondanks deze maatregelen hoger dan ooit.

Vragen en feiten

Op het gebied van IT-veiligheid zijn dit de drie belangrijke vragen die managers en ondernemers zichzelf moeten stellen:

  1. Welke extra beveiligingsmaatregelen passen het beste bij de maatregelen die mijn bedrijf al heeft genomen?
  2. Welke maatregelen maken onze digitale werkplekken veiliger?
  3. Hoe kan mijn bedrijf de IT-beveiliging verbeteren zonder dat dit ten koste gaat van de productiviteit van de medewerkers en de bedrijfsprestaties?

De volgende feiten worden uiteengezet om antwoord te geven op deze vragen:

  • Beveiliging draait niet om dingen, maar om mensen.
  • Beveiliging mag niet ten koste gaan van faciliteiten voor gebruikers.
  • In een steeds dynamischer wordende bedrijfsomgeving is anticiperen beter dan reageren.
  • In een wereld vol mobiele apparaten en consumerization is realtime contextbewustzijn van groot belang.
  • Zorg voor empowerment van medewerkers en businessunits.

Voor meer informatie op het gebied van de veiligheid van IT is de whitepaper geheel vrijblijvend te downloaden. Maakt uw organisatie ook gebruik van digitale werkplekken? Dan is deze whitepaper erg interessant voor u en uw organisatie.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom SecurityCybercrime bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Security :  Adaptieve authenticatie, want wachtwoorden zijn zooooo 2001

Meer data in de cloud betekent meer uitdagingen om je data veilig te stellen. Je wil niet dat jouw bedrijfskritische informatie in verkeerde handen terechtkomt; extra beveiliging is dus geen overbodige luxe. Tijd om af te stappen van de traditionele, statische authenticatie. Adaptieve authenticatie is de toekomst. Het hoe en waarom lees je hier.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.