Digitale trends brengen technologie en marketing dichter bij elkaar

Finding the CIMO perspective

Finding the CIMO perspective

Uit onderzoek komt naar voren dat de relatie tussen de CIO en de CMO nog belangrijker is geworden. Dit komt mede door de digitalisering en het daardoor herinrichten van de manier van (samen)werken. Uit dit onderzoek (IT zonder grenzen) komt naar voren dat 37% van de bedrijven de technologiebudgetten buiten de IT-afdeling besteden. Één van deze afdelingen waar het hierbij om gaat is de marketingafdeling.

Digitalisatie en digitale trends brengen de werelden van technologie en marketing nog dichter bij elkaar en veranderen hierdoor ook de rol van IT en marketingdirecteuren. CMO’s moeten het merk waarborgen en daarnaast krijgen ze te maken met klantinteracties die gecoördineerd moeten worden. Klanten worden steeds veeleisender en hoe de organisatie hierop reageert zal bepalend zijn voor de concurrentiefactor. Is de CMO of de CIO verantwoordelijk voor customer-centric innovaties? Het antwoord is beiden.

Het onderzoek: opzoek naar het CIMO perspectief
Voor dit onderzoek zijn zowel marketing als IT leiders geïnterviewd. De interviews gaan dieper in op digitale marketing & technologie en de klanttrend. Daarnaast gaan de interviews in op de impact die het heeft op de manier van werken. Verder gaat de whitepaper nog in op de volgende punten:

  • Data is een concurrerend voordeel geworden
  • De klantcyclus is gefragmenteerd geworden
  • Vele pijnpunten die tijdens de samenwerken naar voren komen zoals budget, snelheid naar de markt, beveiliging en bronnen
  • Dat prioriteiten verschillen als het gaat om technologie
  • Medewerkers met zowel marketing als IT vaardigheden brengen cohesie

Download geheel vrijblijvend het volledige onderzoeksrapport met alle resultaten en bevindingen die te maken hebben met de samenwerking tussen IT en marketing.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Marketing Management bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Marketing Management :  Event Driven Marketing: wat is de kracht?

Event Driven Marketing is een methode om klantgericht ondernemen op een individuele, maar wel op een grote schaal toe te passen. Maak gebruik van een aanleiding om in contact te komen met de klant en speel hier op in met een passend aanbod. Een klant zal het op dat moment ervaren als een toegevoegde waarde. Meer weten over het opzetten van een Event Driven Marketingcampagne? De whitepaper gaat uitgebreid in op de verschillende onderdelen.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.