Diagrammen uitgelegd: welke lijnen vertellen het verhaal?

De lijndiagram is niet altijd de beste keuze

De lijndiagram is niet altijd de beste keuze

Data an sich zegt ons meestal niet zoveel. Daarom maken we gebruik van visuele analyses om te ontdekken wat er is gebeurd. In de race om zo snel mogelijk inzichten te krijgen zetten we vaak lijndiagrammen in. Is dat eigenlijk wel de meest geschikte manier om altijd data inzichtelijk te maken? Dat hangt er nog maar van af! Dat en meer leest u in de whitepaper Visualizing Time Beyond the Line Chart.

De lijndiagrammen vaak gebruikt…

De eerste statistische lijndiagram dateert uit 1786 toen William Playfair de import en export tussen Denemarken en Noorwegen visualiseerde. Zelfs vandaag de dag is de lijndiagram een waardevol analytisch instrument en wordt hij dagelijks veel ingezet.

 

…omdat ze snel inzicht geven…

Deze rechte, hoekige lijnen kunnen sneller antwoorden op uw vragen geven en zelfs nieuwe vragen oproepen. Voor marketeers kan het gebruik van een hellinggrafiek voor het visualiseren van sociale media gegevens bijvoorbeeld meer inzichten geven over allerlei interessante parameters.

…maar zijn niet altijd geschikt

Met data kijken we vaak naar seizoensgebondenheid en trends. Maar als we slechts een tijdreeks hebben die alleen start- en eindpunten koppelt, kunnen de trends verborgen blijven. En wat als je twee trends moet vergelijken?

Veelheid aan grafieken voor inzicht

Plotgrafieken kunnen de trends van twee verschillende tijdsperioden tegelijk vergelijken. Met verschillende kleuren worden verborgen trends nog beter zichtbaar, zeker in tabellen. Wilt u weten wat voor soorten grafieken en tabellen sneller inzichten opleveren, dan moet u zeker deze whitepaper downloaden.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Tableau Software

Tableau wil het mensen makkelijk maken data snel om te zetten in slimme zakelijke analytics. Welke data? Alle data, ongeacht formaat, indeling en onderwerp.

Profiel Tableau Software ›
 
 

Download artikel

Diagrammen uitgelegd: welke lijnen vertellen het verhaal?

 

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.