DevOps uit de doeken gedaan

DevOps is alomtegenwoordig, maar wat is het nou precies?

DevOps uit de doeken gedaan

Wie in softwareontwikkeling werkt, herkent dit vast: je rolt een update of nieuwe software uit bij een klant en vervolgens ontstaat probleem na probleem. Eén fout in jouw software zorgt voor een domino-effect van foutmeldingen en problemen. In sommige gevallen met downtime en omzetverlies tot gevolg. Wat is er fout gegaan? Een goede vraag… In bijna alle gevallen is de oorzaak te vinden in slechte communicatie tussen teams, inefficiënte processen en verkeerd begrepen requirements. Om deze situaties te vermijden omarmen steeds meer bedrijven DevOps.

Development + Operations = DevOps

DevOps engineers, DevOps developers en DevOps trainingen: het is al DevOps wat de klok slaat. Maar er is ook veel verwarring rondom de term DevOps. Recruiters gaan naarstig op zoek naar DevOps engineers, maar is DevOps een rol? Of gaat het enkel om specifieke tooling? Wat is de rol van Agile in het geheel? Er is dus behoorlijk wat onduidelijkheid over wat DevOps nou precies is, daarom helpen we jou op weg met deze whitepaper!

Het mysterie van DevOps ontrafeld

De ins en outs van DevOps lees je rustig na in deze whitepaper die wegleest als een roman. Laten we alvast even kijken wat allemaal aan bod komt in dit e-boek:

  • Oorsprong van DevOps, DevOps basisbeginselen en DevOps tooling
  • Time-to-market verminderen maar stabiliteit en kwaliteit van je software verbeteren
  • Snel inspelen op veranderingen in de markt
  • Opzetten van multidisciplinaire teams

Ben je dus benieuwd naar wat DevOps precies inhoudt of ben je op zoek naar laagdrempelige content om niet-technici te laten kennismaken met deze methodiek? Aarzel dan niet en download dit e-boek! Het leest als een trein en je krijgt meteen een goed beeld van wat DevOps nou precies behelst.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom TrendsSoftware bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Trends :  Een halfjaar thuiswerken: de balans opmaken

Thuiswerken was in de loop der jaren vaak stof voor discussie. De ene vond het helemaal geweldig, de andere kon zich niet voorstellen dat medewerkers thuis net zo productief zijn. Inmiddels zijn we na een halfjaar coronamaatregelen helemaal vertrouwd met thuiswerken. Hans Peeters van E-ngineers keek hoe het intern verliep en sprak met anderen in de branche over thuiswerken. Je leest zijn bevindingen hier!

Lees verder

Trends :  Cybercrime: constant op je hoede?

In dit eerste trendrapport in de achtdelige reeks Survival of the Smartest lees je meer over hoe het brein omgaat met de dreiging van cybercriminaliteit. Zijn we altijd op onze hoede? Of zijn we ondanks de vele verhalen over hacks en aanvallen soms te laks? Je leest het in dit eerste trendrapport. Ook vind je hier een handig overzicht van de andere edities.

Lees verder

Software :  Sneller innoveren met zelfgebouwde applicaties

Digitale transformatie is geen hype, maar een vereiste om mee te doen in de race naar marktsucces. Wil jij weten hoe je de turbo op jouw digitale transformatie zet? Met Power Platform stimuleer je innovatie, geef je werknemers de vrijheid om processen te verbeteren en blijf je tegelijkertijd in control. Lees in deze whitepaper met welke tips en tricks jij een vliegende start maakt.

Lees verder

Software :  Mis deze softwaretools en frameworks in 2021 niet

Softwaredevelopment is een dynamisch speelveld. Frameworks die vandaag trending zijn, zijn morgen misschien verouderd. En dan zijn er ook de frameworks waar softwareontwikkelaars hun hele carrière mee werken. Welke softwaretools mag je in 2021 niet uit het oog verliezen? Wat staat er te gebeuren op het gebied van front-end development? Veniamin Medvedev, CIO bij E-ngineers, kijkt vooruit.

Lees verder

Partner

Nutanix

Nutanix software unifies private, public, and distributed clouds, and empowers IT to deliver applications and data that power their businesses.

Profiel Nutanix ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.