Detailniveau bij procesbeschrijving

Handvatten voor financiële instellingen bij procesbeschrijving

Handvatten voor financiële instellingen bij procesbeschrijving

Wanneer organisaties besluiten processen in kaart te brengen, rijzen er een aantal vragen. Welk detailniveau kiezen wij bij het in kaart brengen? Moet nu echt exact vastgelegd worden hoe klantgegevens ingevoerd moeten worden in de database? Of is het al voldoende om te benoemen dat de klantvraag wordt geregistreerd? Welke detailniveaus bestaan er eigenlijk? En wat levert het allemaal op?

Deze whitepaper geeft antwoord op bovengenoemde vragen en reikt handvatten aan om te bepalen welk niveau van detail het best gekozen kan worden.

De punten die langsgelopen worden zijn:

  • Niveaus van beschrijving
  • Drie belangrijke factoren
  • Stappenplan

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom ProcessenFinancieel ManagementBankierenVerzekerenManagement Algemeen bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Processen :  Robotic Process Automation en BPMS: wat heb ik er aan?

Om als organisatie te blijven groeien in deze snel veranderende wereld is het belangrijk om zoveel mogelijk menselijke capaciteiten optimaal te benutten. Twee technologieën die hierbij kunnen helpen zijn Robot Process Automation (RPA) en Business Process Management Systems (BPMS). Lees in deze whitepaper alles over deze 2 technologieën en hoe jij ze kan toepassen in de organisatie.

Lees verder

Processen :  De impact van blockchain op de supply chain

Blockchain zorgde al voor een revolutie in de financiële wereld en kan ook de supply chain grondig veranderen. Deze whitepaper neemt ons mee in de toekomst van de supply chain en toont aan de hand van een proces in de voedselindustrie hoe deze toekomst eruit ziet. Wil jij ook een kijkje nemen in die toekomst? Download dan snel deze whitepaper.

Lees verder

Financieel Management :  De blockchain hypotheek

De blockchain, het systeem achter digitale munten als bitcoin, kan een revolutie in de financiële wereld teweegbrengen. Zo wordt het afsluiten van een hypotheek makkelijker en bovendien minder riskant. Hoe wordt u zelf succesvoller door deze technologie in te zetten?

Lees verder

Bankieren :  PSD2: maak van de wet een voordeel

In 2018 moeten banken saldi betalingsgegevens en meer delen met derden als de consument daar toestemming voor geeft. Dankzij PSD2 moeten uw systemen hier natuurlijk wel geschikt voor worden gemaakt. Hoe u dat doet, en wat de rol van API’s is in dit proces leest u in deze informatieve whitepaper.

Lees verder

Verzekeren :  De impact en implementatie van Solvency II

Dit Engelstalige document geeft een introductie op Solvency II en hierbij ligt de focus op de implementatie van Solvency II. Daarnaast wordt er dieper op Pillar 2 en 3 en de Preparatory Guidelines ingegaan en wordt er vooruitgekeken naar 2016, het moment dat Solvency II zal gaan gelden.

Lees verder

Management Algemeen :  Zo blijft uw zaak óók tijdens de vakantie bereikbaar

Het hele jaar heeft u hard gewerkt, tijd dus voor een welverdiende vakantie. Als ondernemer kunt u echter niet zomaar enkele weken uit de lucht zijn, een goede bereikbaarheid is essentieel. Want u kunt pas echt genieten van uw vakantie als u weet dat u bereikbaar bent voor klanten en medewerkers. Wij vertellen u hoe u in 8 eenvoudige stappen goed bereikbaar bent én blijft.

Lees verder

Management Algemeen :  Wat heeft Newton te maken met data?

Iedere dag word je geconfronteerd met de aantrekkingskracht van de aarde. Dankzij Newton en een vallende appel ontstond de zwaartekrachttheorie. In het huidige tijdperk van de cloud zien we een nieuwe vorm van zwaartekracht ontstaan: data-zwaartekracht. Wat is het precies en wat voor implicaties heeft deze nieuwe vorm van zwaartekracht op uw hybrid cloud omgeving?

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.