Desktop virtualisatie inzetten als toevoeging voor informatiebeveiliging

10 reasons to strengthen information security with desktop virtualization

10 reasons to strengthen information security with desktop virtualization

Een nieuwe manier van werken vraagt ook om een nieuwe manier van het managen van risico’s. Denk bij het nieuwe werken aan mobiliteit, flexwerken, BYOD en het verhogen van de samenwerking tussen verschillende organisaties. Dit zorgt voor een ander risico profiel en ondermijnd de bestaande IT architectuur. De grote uitdaging is om medewerkers de vrijheid te laten behouden, voor een optimale productiviteit, en tegelijkertijd de beveiliging en compliance die binnen de organisatie vereist zijn te bewaren.  

Met de gedreven digitale inbrekers van vandaag zijn firewalls, antivirusprogramma’s en monitoring nog steeds een belangrijke basis, maar niet meer genoeg. Een extra beveiligingslaag is een must voor potentiële aanvallen op applicaties, data en apparaten. Desktop virtualisatie voorziet in deze extra beveiligingslaag en geeft medewerkers de vrijheid en flexibiliteit om te werken waar en wanneer ze willen.

Deze whitepaper gaat in op 10 redenen om de informatie beveiliging te versterken door middel van desktop virtualisatie. Hieronder alvast vijf van de tien redenen op en rijtje:

  1. Ondersteuning van flexibele werkplekken
  2. Groen licht voor consumerization
  3. Geen dataverlies, optimale privacy en het beveiligen van intellectueel eigendom
  4. Wereldwijde compliance
  5. Geeft contractanten meer macht

Nieuwsgierig geworden naar de uitleg van de bovenstaande 5 redenen om gebruik te maken van desktop virtualisatie of wilt u meer lezen over de overige 5 redenen? Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Mobiliteit bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Mobiliteit :  Voor iedereen een veilige mobiele werkplek

Iedere organisatie wil zijn firstline medewerkers een veilige mobiele werkplek bieden. Hoe combineer je de verschillende wensen van de diverse medewerkers in één toestel en hoe zorg je ervoor dat medewerkers waar dan ook veilig toegang hebben tot bedrijfsgegevens? Zorg voor een oplossing die veelzijdig is en medewerkers efficiënt laat werken. Lees hier hoe Microsoft hierin kan helpen.

Lees verder

Mobiliteit :  In 4 stappen naar een moderne werkplek

Welke organisatie wil nou niet winstgevender zijn omdat collega’s perfect worden gefaciliteerd? Daarvoor zullen veel organisaties wel hun werkplekken opnieuw voor moeten inrichten. Moeilijk? Helemaal niet met de whitepaper In vier stappen naar de moderne werkplek. Hierin leest u wat een moderne werkplek is en hoe u deze op een succesvolle manier laat aansluiten op de wensen van de medewerkers.

Lees verder

Partner

Citrix

Citrix transformeert de manier waarop bedrijven en IT werken en samenwerken in het cloud-tijdperk met haar toonaangevende cloud-, collaboration-, netwerk- en virtualisatietechnologieën.

Profiel Citrix ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.