De werkplek van morgen

De werkplek van morgen en enterprise mobility

De werkplek van morgen en enterprise mobility

Het inrichten van een ‘state-of-the-art’ werkplek, die toekomstbestendig is, vraagt om een bewuste strategie. Het gaat om het mogelijk maken van ‘Het Nieuwe Werken’, maar ook om thema’s als bijvoorbeeld Bring Your Own Device (BYOD). In dit webinar over ‘De werkplek van morgen’ maken twee specialisten – van PQR en HP – duidelijk waarom het voor bedrijven belangrijk is om een doordachte strategie te kiezen voor de realisatie van een moderne werkplek. ‘De werkplek van morgen’: wat houdt dat precies in? Voor wie is dit onderwerp belangrijk?

Een toekomstbestendige werkplek – de achtergronden
In de moderne maatschappij ligt het accent niet langer op ‘technologie’, maar op ‘informatie’. De manier waarop we tegenwoordig omgaan met informatie, is duidelijk veranderd. Na de opkomst van Het Nieuwe Werken in Nederland, krijgen IT-afdelingen nu te maken met ontwikkelingen als Bring Your Own Device en ‘consumerization of IT’. Het adagium is ‘working any time, any place, any how’ en dat betekent dat medewerkers ook willen werken op devices die ze privé in bezit hebben. Dat dwingt organisaties om na te denken over het faciliteren van BYOD, de uitrol van virtuele desktopinfrastructuren en het beheer van niet-corporate devices.

‘De werkplek van morgen’: belanghebbenden
Er zijn drie belangrijke groepen te onderscheiden binnen de organisatie, die betrokken zijn bij ‘de werkplek van morgen’. Die groepen hebben allemaal verschillende belangen, namelijk:

  • Gebruikers: willen keuzevrijheid, flexibiliteit en de nieuwste designs
  • IT managers: zijn gericht op manageability, standaardisatie en kostenbeheersing
  • CIO/business leads: kijken naar productiviteit, efficiency en business innovatie

Dit maakt al duidelijk waarom een strategie voor het inrichten van een moderne werkplek geen sinecure is. Enterprise Mobility is hierbij het sleutelwoord.

‘De werkplek van morgen’ in relatie tot Enterprise Mobility Management
De definitie van Enterprise Mobility Management (EMM) volgens Wikipedia is: “the set of people, processes and technology focused on managing the increasing array of mobile devices, wireless networks, and related services to enable broad use of mobile computing in a business context”. Dit geeft wel aan dat het begrip ‘mobiliteit’ complex is. Alleen met een end-to-end benadering kunnen organisaties komen tot een complete strategie voor enterprise mobility. Voordelen voor de organisatie zijn onder meer: reductie van kosten, stijging van de medewerkerstevredenheid en flexibilisering van arbeid.

Bekijk dit webinar waarin Bas ter Heurne, Sales Manager bij PQR, en Rob Idink, Country Manager HP, in gesprek gaan over de werkplek van morgen in relatie tot enterprise mobility.

Bekijk nu

Bekijk deze webcast nu door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

PQR

PQR gelooft dat IT hét middel is voor organisaties om voorop te lopen in hun branche en hun ambities mogelijk te maken. Onze IT-professionals streven op een plezierige en verrassende manier, elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service voor hun klanten én hun eindgebruikers.

Profiel PQR ›
 
 

Download artikel

De werkplek van morgen

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.