De werking, voordelen en processtappen van actieve prolongatie

Actieve Prolongatie

Actieve Prolongatie

Hoe kunt u de toegevoegde waarde voor de klant concreet maken? Waarom kost het u (te)veel tijd om klanten periodiek van een passend advies te voorzien? Heeft u moeite met het behouden van klanten in deze digitale wereld? Wellicht is actieve prolongatie dan een goede optie voor u!

Wat is actieve prolongatie? Actieve prolongatie gaat uit van het afwegingsproces welke de klant bij aanvang van een risicobeoordeling hanteert. Dit proces zorgt voor een uitstekende match tussen klantwensen en beschikbaar aanbod. Deze whitepaper gaat dieper in op actieve prolongatie en de bijbehorende stappen van het proces.

Voor wie is actieve prolongatie interessant?
Actieve Prolongatie is onder meer interessant voor organisaties die het lastig vinden om de eigen toegevoegde waarde concreet te maken naar de klanten. Organisaties die de AFM-controles op dossiers vrezen. Kortom, voor organisaties die effectiever en efficiënter willen prolongeren, klantgerichter willen werken en op deze manier extra waarde willen toevoegen aan de relatie met de klant.

Waar gaat deze whitepaper op in?
Lees in deze whitepaper meer over de voordelen van actieve prolongatie ten opzichte van ‘old school’ prolongatie. Na een beknopte terugblik op ‘old school’ prolongatie en een begin met actieve prolongatie, wordt uiteengezet hoe actieve prolongatie werkt, welke voordelen het heeft en welke processtappen worden doorlopen (zie ook figuur 1 hieronder).

Processtappen Actieve Prolongatie

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom StategieStrategisch Management bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Stategie :  Een Microsoft Azure hybride cloud bouwen?

Iedereen en alles is tegenwoordig verbonden met het internet. Van onze auto tot de machines in de productiehal: we verzamelen een schat aan data die ervoor zorgen dat we tot nieuwe inzichten komen en nieuwe producten ontwikkelen. Dit vereist natuurlijk wel een stabiele en up-to-date IT-omgeving die alle toepassingen samenbrengt: een hybride cloud omgeving.

Lees verder

Stategie :  Wil jij de productiviteit verhogen?

Iedere onderneming wil tevreden en trouwe klanten. Maar hoe bied je ze in deze snel veranderende tijden een optimale klantbeleving? Klanten verwachten steeds meer van organisaties, het is daarom noodzakelijk om inzicht te hebben in de behoeften en wensen van jouw klanten. Hoe pak je dat aan? Hoe verhoog je de productiviteit van jouw medewerkers en klanttevredenheid? Dat lees je hier.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.