De voor- en nadelen van de cloud en on-premise zijn talrijk

Lokaal of in de cloud werken?

Lokaal of in de cloud werken?

Lokaal of in de cloud werken, dat is een vraag waar momenteel veel bedrijven mee worstelen. Bij de meeste bedrijven is het niet de vraag of er in de cloud gewerkt gaat worden, maar wanneer de stap gezet gaat worden. Er zijn een aantal factoren die in deze keuze een rol spelen. Techniek is daarbij niet het belangrijkste onderwerp.

Het nieuwe werken
Het werk verandert en om deze nieuwe manier van werken te ondersteunen, zijn er nieuwe toepassingen nodig. Hoe werken collega’s? Meer mobiel, of zijn ze gehecht aan een vaste werkplek met de bijbehorende ICT systemen? Hoe delen ze informatie en hoe werken ze samen? Met de digitalisering krijgt data een cruciale positie. Het is te waardevol om risico’s mee te nemen, maar het moet wel gedeeld kunnen worden.

Van beheer naar regie
De cloud kent een aantal verschillende mogelijkheden:
(lees hierover ook meer in de whitepaper “Hoe start u met de cloud?”)

  • Infrastructure as a Service (IaaS)
  • Platform as a Service (PaaS)
  • Software as a Service (SaaS)

Wat is hiertussen het grootste verschil? Het verschil tussen de bovenstaande varianten is de verantwoordelijkheid die een organisatie nog heeft voor het beheer.

Beveiligingsaspecten
Natuurlijk is beveiliging ook een belangrijk aspect van de cloud, maar onderschat ook niet de risico’s bij lokaal gebruik. Meer dan 80 procent  van de beveiligingsincidenten komen van binnenuit het bedrijf. Cloud heeft wel wat extra haken en ogen, doordat er meer partijen bij betrokken zijn. De keten van verantwoordelijkheid is een stuk complexer.

Download de whitepaper
Heeft u angst voor de juridische haken en ogen of vragen over de beveiliging? Wie kan er allemaal bij in de cloud en is het dan wel veilig? Lees hierover en over de architectuur en strategie meer in de volledige whitepaper. Download geheel vrijblijvend de whitepaper: “Lokaal of in de cloud werken?”.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

De voor- en nadelen van de cloud en on-premise zijn talrijk

 

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.