De toegevoegde waarde van Managed Services

Herken de juiste Managed Servicedienstverlener

De toegevoegde waarde van Managed Services

Managed Services, een term die regelmatig op websites van IT-dienstverleners is te vinden. Het gros van de IT-dienstverleners noemt zich vandaag de dag dan ook een Managed Service Provider (MSP). Maar wat is nu precies een Managed Service? En wat is de meerwaarde hiervan?

Wat is een managed service?

Een managed service kan worden gezien als een stuk outsourcing per dienst. Dit kan meerdere dingen betekenen. Denk bijvoorbeeld aan een virusscanner of serverupdates. Jouw MSP neemt deze dienst volledig uit jouw handen, zodat jij hier niet meer over hoeft na te denken. Managed services kunnen op verschillende manieren geleverd worden. Vaak is de dienst volledig in handen van de MSP, maar soms is er ook een samenwerking met de IT-verantwoordelijke van de afnemer. Hierbij blijft de MSP wel altijd verantwoordelijk voor het functioneren van de techniek achter de dienst.

De voordelen van managed services

Een voordeel voor zowel de afnemers als de MSP is dat een Managed Service een proactief karakter heeft. Door automatisering van veiligheidsmeldingen zijn beide partijen in staat actie te ondernemen voordat iets uit de hand loopt. Een ander voordeel is dat je altijd inzicht hebt in de status van de apparatuur binnen de IT-omgeving, zonder dat hiervoor handmatige acties nodig zijn. Al met al zorgt het voor minder mensenwerk en een betere controle.

Wil jij ook een managed service afnemen?

Ben jij al overtuigd om gebruik te maken van een managed service? Mooi! Maar hoe kies je dan de beste Managed Service Provider voor jouw IT-omgeving? Download deze whitepaper en ontdek hoe een goede MSP jou kan helpen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom IT Beheer bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Beheer :  Maak kennis met DaaS, de desktop uit de cloud

Vraag willekeurige IT’ers hoe ze denken over traditionele desktops en laptops, dan hoor je steevast: ze updaten kost bakken met tijd en je moet ze om de 5 jaar vervangen. Desktopvirtualisatie is daarom al jaren dé oplossing, maar deze aanpak werkt niet voor iedereen. Met de komst van de cloud komt hier verandering in. Dit e-boek vertelt je alles over de allernieuwste virtualisatie-mogelijkheid: Desktop as a Service.

Lees verder

IT Beheer :  Tientallen voordelen van een cloud-werkplek

Kies je voor een in de cloudbeheerde werkplek op basis van Microsoft 365 en Azure, dan heeft dat heel wat voordelen voor je hele organisatie. Denk maar aan beheersgemak en veiligheid. Wil je weten wat de voordelen precies zijn? Cloudwerkplek-specialist Freerk Terpstra zet in deze webcast maar liefst 25 voordelen op een rij.

Lees verder

Partner

MostWare

Bij MostWare geloven we dat iedere organisatie toegang moet hebben tot de mooiste IT-oplossingen.

Profiel MostWare ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.