De publieke waarde van een informatiegestuurde overheid

Een 8 is wat de samenleving verwacht!

Een 8 is wat de samenleving verwacht!

De overheid is hard op weg de top te bereiken, maar aan de top kan het weer zomaar omslaan. De overheid zal dan ook goed moeten inspelen op veranderende omstandigheden. Er wordt al steeds meer geïnvesteerd in mensen, kennis en ICT en met termen als participatiemaatschappij, informatiegestuurde overheid, digitalisering en maximale verantwoording is de overheid al hard op weg. Maar zelfs goed materiaal en goede data is geen garantie voor succes. De informatiegestuurde overheid moet de 8 leveren die de samenleving verwacht. In deze webcast wordt verteld hoe dit bereikt kan worden en wat de publieke waarde is van een informatiegestuurde overheid.

Veranderingen op verschillende vlakken
Er is een ware informatierevolutie gaande met big data, social media, cloud en alle verschillende devices. Als overheid kun je het je niet permitteren om een misstap te maken, want dan weet iedereen het meteen. Naast veranderingen op het vlak van informatie zijn er ook nog maatschappelijke, technologische en economische veranderingen waar rekening mee gehouden moet worden. Alle veranderingen worden in deze webcast belicht en daarnaast worden de verschillende stappen behandeld welke nodig zijn om de top te bereiken. Deze stappen zijn:

  • Stap 1: Best practices die zijn opgedaan onderzoeken;
  • Stap 2: Benchmarking, de risico’s nemen toe dus moet er gekeken worden hoe anderen het doen;
  • Stap 3: Operational excellence, de overheid moet zichzelf continu verbeteren;
  • Stap 4: De veilige basis om te blijven presteren;
  • Stap 5: De top waarin publieke waarde met excellente dienstverlening wordt behaald.

Duur webcast:
+/- 22 minuten

Bekijk de webcast
Hoe kan de top bereikt worden? Deze webcast is een opname van de presentatie die Dimitri Palmen en Robert Borkes gaven op het congres De Informatiegestuurde Overheid 2015. Zij beantwoorden de vraag hoe de overheid de top kan bereiken en een 8 wordt die de samenleving verwacht. Of misschien zelfs een dubbele 8.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom InformatiemanagementOverheid bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Informatiemanagement :  10 belangrijke intranet-trends voor de maakindustrie

Veel mensen kennen intranet van vroeger als een tool die niemand ooit gebruikte. Het nieuwe intranet is juist een plek waar collega’s met elkaar kunnen samenwerken en tools, kennis en nieuws met elkaar kunnen delen! Daarnaast haalt intranet meer rendement uit het productieproces én de supply chain. Hoe gaat u intranet inzetten? Deze whitepaper gaat dieper in op 10 intranet-trends in de maakindustrie.

Lees verder

Overheid :  Data Management, de missende schakel in IoT

Hoe kun je zinvol aan de slag met de tsunami van gegevens die door IoT-apparaten gegenereerd wordt? Hoe moet u uw datamanagement- systemen ontwerpen om gegevens om te zetten in waarde? De schaal en scope van de data die gepaard gaat met IoT vraagt om een nieuwe aanpak. Hierbij wordt geavanceerd gegevensbeheer gecombineerd met de integratie van nieuwe IoT-technologie met meer traditionele systemen in een hybride infrastructuur.

Lees verder

Overheid :  Informatiebeveiliging is key voor Digitale Overheid

Overheden handelen steeds meer zaken digitaal af. Dit betekent uiteraard dat de informatiebeveiliging op orde moet zijn. In dit artikel beschrijven we de laatste ontwikkelingen op het gebied van security die gemeenten, provincies, het Rijk en uiteraard de burger raken. De Digitale Overheid is een positieve ontwikkeling, maar veiligheid staat voorop; wapen u tegen digitale gevaren met de kennis uit dit artikel.

Lees verder

Partner

BCT

Als de wereld om je heen verandert kun je twee dingen doen. Je wacht rustig af en je ziet wel wat er gebeurt, of je zoekt een betrouwbare partner die je proactief helpt om je doelen te bereiken. Een organisatie met kennis en ervaring en die weet wat er speelt in de markt. BCT is die partner die al geruime tijd met beide benen in deze nieuwe realiteit staat. Kortom, een partner die weet waar je vandaan komt, maar ook precies begrijpt waar je naartoe wilt.

Profiel BCT ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.