De nieuwe rol van de IT-manager

Stop met beheren en begin met innoveren

De nieuwe rol van de IT-manager

Het beheer van hardware en het resetten van accounts is, als het goed is, bepaald niet meer de hoofdzaak van de IT-afdelingen. IT is geen noodzakelijk kwaad, dat zo nu en dan een update nodig heeft, maar het is bij veel bedrijven de motor achter innovatie en succes. Om organisaties echt vooruit te helpen zijn er nieuwe vaardigheden nodig. Lees hier welke trends het werk van IT-managers ingrijpend veranderen.

Maatschappelijke en technologische trends eisen verandering

Wachten op tickets en verzoeken vanuit de business om met oplossingen te komen werkt niet optimaal. Je moet sneller vooruit, dat doen concurrenten immers ook. Eén van de trends is om multidisciplinaire teams te formeren waarmee je IT en business samenbrengt. Op die manier verkort je productiecycli en verbeter je je dienstverlening, op afdelings- en bedrijfsniveau.

Nieuw personeel werkt anders

Is het dan even de knop omzetten? Nee, je zult wel moeten investeren in techniek én personeel. Want de IT-manager nieuwe stijl zal zien dat zijn afdeling en de organisatie moet veranderen voor optimaal rendement uit mens en machine. Ook de hard- en software moet een opfrisbeurt krijgen. Anders blijft je organisatie niet aantrekkelijk voor het schaarse, goede personeel. Deze nieuwe generatie eist modern digitaal gereedschap, en dat moet jij leveren en beheren.

Governance en security op enterprise-niveau regelen

Governance en security zijn naast innovatie twee andere hoofdpijlers van het werk van de moderne IT-managers. Hoe vlieg je dat aan?  Wat is het belang van een Network Operations Center (NOC) en hoe noodzakelijk is een Security Operations Center (SOC)? Dit zijn vragen waarop jij een antwoord vindt, als jij de rol van de IT-manager in 2020 downloadt.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Wortell

Wij maken organisaties klaar voor de uitdagingen van de toekomst. Zodat zij gemakkelijker hun werk kunnen doen. Overal, altijd en op elk apparaat.

Profiel Wortell ›
 
 

Download artikel

De nieuwe rol van de IT-manager

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.