De nieuwe rol van de IT-manager

Stop met beheren en begin met innoveren

De nieuwe rol van de IT-manager

Het beheer van hardware en het resetten van accounts is, als het goed is, bepaald niet meer de hoofdzaak van de IT-afdelingen. IT is geen noodzakelijk kwaad, dat zo nu en dan een update nodig heeft, maar het is bij veel bedrijven de motor achter innovatie en succes. Om organisaties echt vooruit te helpen zijn er nieuwe vaardigheden nodig. Lees hier welke trends het werk van IT-managers ingrijpend veranderen.

Maatschappelijke en technologische trends eisen verandering

Wachten op tickets en verzoeken vanuit de business om met oplossingen te komen werkt niet optimaal. Je moet sneller vooruit, dat doen concurrenten immers ook. Eén van de trends is om multidisciplinaire teams te formeren waarmee je IT en business samenbrengt. Op die manier verkort je productiecycli en verbeter je je dienstverlening, op afdelings- en bedrijfsniveau.

Nieuw personeel werkt anders

Is het dan even de knop omzetten? Nee, je zult wel moeten investeren in techniek én personeel. Want de IT-manager nieuwe stijl zal zien dat zijn afdeling en de organisatie moet veranderen voor optimaal rendement uit mens en machine. Ook de hard- en software moet een opfrisbeurt krijgen. Anders blijft je organisatie niet aantrekkelijk voor het schaarse, goede personeel. Deze nieuwe generatie eist modern digitaal gereedschap, en dat moet jij leveren en beheren.

Governance en security op enterprise-niveau regelen

Governance en security zijn naast innovatie twee andere hoofdpijlers van het werk van de moderne IT-managers. Hoe vlieg je dat aan?  Wat is het belang van een Network Operations Center (NOC) en hoe noodzakelijk is een Security Operations Center (SOC)? Dit zijn vragen waarop jij een antwoord vindt, als jij de rol van de IT-manager in 2020 downloadt.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom VisieInnovatieIT Management bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Visie :  3 redenen waarom Power BI-implementaties mislukken

De tijd van beslissen op basis van Excel-bestanden en ‘zo doen we dat toch altijd’ is voorbij. Organisaties willen datagedreven werken en dat kan met Power BI. In driekwart van de gevallen draait de implementatie helaas uit op een fiasco. In deze whitepaper lees je hoe je van jouw Power BI-project wél een succes maakt.

Lees verder

Visie :  Retail kan niet meer zonder kunstmatige intelligentie

In de retail waren ROI en omzet lang de belangrijkste maatstaven voor succes. Maar inmiddels is een geweldige klantervaring belangrijker dan ooit. Want hoe goed zijn jouw dienstverlening en producten afgestemd op de wensen van de consument? Dit trendrapport laat zien hoe je data en AI effectief inzet om klanten aan je te binden.

Lees verder

Innovatie :  Online is de toekomst, maar hoe speel je daar op in?

Online is al jaren in opmars. En toen kwam de coronacrisis en werd online de realiteit waar je niet omheen kunt. Om in deze nieuwe 1,5 meter-maatschappij voorop te blijven heb je dus innovatieve software en online dienstverlening nodig om jouw klanten zo goed mogelijk te ondersteunen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan…

Lees verder

IT Management :  Maak van jouw IT een innovatieversneller

Veel ondernemers besteden hun IT-beheer uit aan een externe partij. Je hoeft dan de technische kennis niet in huis te halen en jij kunt je volledig richten op je bedrijf. Maar let op dat je de boot niet mist! Technologie is de basis voor innovatie en succes. Strategisch advies én een moderne IT-omgeving zijn daarom noodzakelijk. Lees hier hoe je beide krijgt!

Lees verder

IT Management :  De rol van IT verandert, verander jij mee?

Bedrijven worden steeds vaker IT-gedreven. Met innovatieve IT kan je immers het onderscheid maken tegenover de concurrentie. Wel is het belangrijk om jouw IT dan anders in te richten. Ligt de focus nog te veel op de faciliterende taken, dan blijft er weinig ruimte en tijd over voor vernieuwende projecten. Lees in deze whitepaper hoe je IT anders inricht!

Lees verder

Partner

Wortell

Wij maken organisaties klaar voor de uitdagingen van de toekomst. Zodat zij gemakkelijker hun werk kunnen doen. Overal, altijd en op elk apparaat.

Profiel Wortell ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.