De juiste data op het juiste moment …

Succesvol een Management Informatiesysteem met informatiebeleid implementeren

Succesvol een Management Informatiesysteem met informatiebeleid implementeren

De aanpak en architectuur zijn onder andere essentieel om succesvol een Management Informatiesysteem met bijbehorend informatiebeleid te implementeren. Een gestructureerd pakket aan Management Informatie zorgt vooral intern voor een gerichte analyse en sturing van de bedrijfsactiviteiten.

Deze case gaat over een nieuw Management Informatiesysteem bij ZON, dat ervoor zorgt dat de juiste informatie op het juiste moment beschikbaar is. De kwaliteit van de informatie is mede bepalend voor de mate waarop zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau beslissingen genomen worden.

Download de case
Download deze case waarin het vernieuwde Management Informatiesysteem ervoor zorgt dat de juiste informatie op het juiste moment beschikbaar komt voor ZON.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom InformatiemanagementICT dienstverleners bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Informatiemanagement :  10 belangrijke intranet-trends voor de maakindustrie

Veel mensen kennen intranet van vroeger als een tool die niemand ooit gebruikte. Het nieuwe intranet is juist een plek waar collega’s met elkaar kunnen samenwerken en tools, kennis en nieuws met elkaar kunnen delen! Daarnaast haalt intranet meer rendement uit het productieproces én de supply chain. Hoe gaat u intranet inzetten? Deze whitepaper gaat dieper in op 10 intranet-trends in de maakindustrie.

Lees verder

Informatiemanagement :  SharePoint intranet voor medewerkerbetrokkenheid

Het oude intranet was niet meer functioneel. Medewerkers wilde er niet meer mee werken. Het CAK heeft gekozen voor een vernieuwd SharePoint intranet om zo de interne communicatie op pijl te houden. Communicatie is erg belangrijk bij deze organisatie. Lees in deze praktijkcase meer over de keuze voor SharePoint, de adoptie en implementatie, de meerwaarde en toekomstige oplossingen.

Lees verder

ICT dienstverleners :  Tal van redenen waarom CRM bij u wel slaagt!

Uit persberichten komt naar voren dat vele CRM projecten mislukken. Enige bijstelling is wel op zijn plaats, niet alle projecten mislukken, maar voldoen niet aan de hooggespannen verwachting. CRM is slechts een van de methoden om klanten te werven en te binden. In deze whitepaper worden handvatten aangereikt om CRM een goede kans van slagen te geven.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.