De IT afdeling als innovatie orchestrator

Bespiegeling over belangrijkste trends en ontwikkelingen in IT-industrie

Bespiegeling over belangrijkste trends en ontwikkelingen in IT-industrie

Het IT-vakgebied wordt door de cloud-ontwikkelingen op z’n kop gezet. “Standaard en inkopen” is nu de norm, waar “specifiek en het zelf doen” de uitzondering is geworden. Dit is slechts een van de vele ontwikkelingen en trends in de IT-industrie. In deze webcast vertelt Dick van Gaalen dan ook meer over de grootste veranderingen waar de IT-afdeling mee geconfronteerd wordt en geeft enkele handreikingen voor de transformatie met oog voor de techniek, de processen en de mensen.

“De veldslag die nu aan de gang is, met name onder invloed van Cloud Computing, is van een magnitude die wij nog niet eerder meegemaakt hebben.” – Dick van Gaalen

In deze webcast komt onder andere het volgende aan bod:

  • De Cloud revolutie;
  • Het geheim achter het succes;
  • Welk kernprobleem lost het op?;
  • De IT-afdeling als innovatie orchestrator;
  • De ‘clash’ tussen business en IT;
  • Converged Cloud;
  • De grootste uitdaging, het transformatieproces.

Bekijk de complete webcast waarin Dick van Gaalen een bespiegeling geeft over de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de IT-industrie. Daarnaast vertelt hij hoe HP organisaties kan helpen met de transformatie met oog voor de techniek, processen en mensen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Cloud ComputingCloud visie & trends bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Cloud Computing :  Multi cloud groeit, maar de complexiteit en risico’s ook

Cloud sprawl is de wildgroei aan cloud-applicaties en -oplossingen. Dit ontstaat doordat bedrijven steeds meer cloud-diensten afnemen van verschillende aanbieders. Multi-cloud doet zijn intrede, maar hoe houdt u het applicatielandschap gemakkelijk te beheren en voldoet u op een veilige manier aan de wensen van de gebruiker? Deze infographic beschrijft de verschillende aspecten die komen kijken bij een multi-cloud infrastructuur.

Lees verder

Cloud visie & trends :  Waarom SAP goedkoper en flexibeler op Azure draait

De cloud heeft zich ontwikkeld tot een platform dat nieuwe kansen voor business creëert. Niet alleen de besparingen op infrastructuur zijn interessant, ook de extra flexibiliteit kan heel belangrijk zijn voor organisaties. Een oplossing als SAP op het cloudplatform Azure kan een hele interessante optie zijn. Wilt u meer weten over deze oplossingen? Download de whitepaper SAP on Azure; Why you should go there en zet de eerste stap naar een efficiëntere organisatie.

Lees verder

Cloud visie & trends :  De Office 365 integratie van SharePoint: gebruikt u 'm al?

De rol van internet verschuift van informatiebron steeds verder naar aanbieder van handige tools en apps. Daarnaast hebben medewerkers behoefte aan flexibiliteit en mobiel werken. Steeds meer organisaties stappen dan ook over op een digitale werkplek. SharePoint biedt een platform dat dit mogelijk maakt. De afgelopen jaren heeft de ontwikkeling van SharePoint niet stilgestaan. Kent u deze vijf voordelen al?

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.