De invloed van de trends van 2015 op uw werkzaamheden

Wat betekenen de CRM trends van 2015 voor u?

Wat betekenen de CRM trends van 2015 voor u?

2015 is al weer een tijdje van start, een goed moment om de meest uitblinkende trends op een rijtje te zetten. Sluiten uw dagelijkse werkzaamheden hier ook op aan? Uit deze whitepaper komt naar voren dat er zwaar ingezet gaat worden op gerichte marketing.

De trends waar deze whitepaper op in gaat zijn:

  1. Marketing = investering
  2. Customer Experience = Key
  3. Uitbreiden klantbeeld = noodzakelijk
  4. CRM =  Mobiel
  5. Webcare = Business Model
  6. Gebruikersadoptie = succesfactor
  7. Cloud = blijvend
  8. Partnerships = deelfunctionaliteit

Hieronder komen drie van de bovenstaande trends verder aan bod:

Uitbreiden klantbeeld = noodzakelijk
Om de Customer Experience af te stemmen op voorkeuren en interesses van de (potentiële) klanten, is het noodzakelijk om een goed klantbeeld te hebben. Een klantbeeld, dat zich onderscheid door persoonlijke informatie die verder gaat dan de gebruikelijke NAW-plus data.

Gebruikersadoptie = succesfactor
De trend naar verdere mobiliteit heeft door de gewenning van mensen aan mobiele Apps een invloed op het verwachtingspatroon van hoe een applicatie functioneert en daarmee op de gebruikersadoptie. De gebruiker verwacht van een CRMapp een gebruikersvriendelijke, bekende intuïtieve interface en een beschikbaarheid waar en wanneer de gebruiker dat wil. Dit heeft invloed op het adoptieproces.

Cloud = blijvend
CRM in the Cloud was in 2014 reeds een trend en deze zet zich in 2015 gewoon door. Door de flexibiliteit van CRM in de cloud is dit een argument die wordt meegenomen in de businesscase bij aanschaf of vervanging.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Trends bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Trends :  5 niet te missen retail-trends voor 2019

Data en analytics zijn binnen de retail inmiddels goed ingeburgerd. Wanneer we vooruitkijken zijn er een aantal analytics trends die ook het komende jaar een grote rol gaan spelen binnen de branche. Trends die je absoluut niet mag missen, wil je in de toekomst rendabel blijven. Benieuwd welke dat zijn? Dat lees je in dit trendrapport.

Lees verder

Trends :  Plan van aanpak voor een digital first strategie

We zitten aan het begin een nieuwe industriële revolutie. Het is dus hoog tijd voor jouw organisatie om een strategie op te stellen die ervoor zorgt dat jij de technologische innovaties optimaal benut. Alleen zo verzeker je de toekomst van jouw onderneming voor vandaag en morgen. Benieuwd hoe zo’n digital first strategie eruitziet en wat de pijlers zijn? Dat lees je hier.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.