De impact van blockchain op de supply chain

Tijd voor inzicht en helderheid!

Tijd voor inzicht en helderheid!

Consumenten willen steeds vaker de oorsprong van producten kennen. Denk maar aan fairtrade chocolade, biologische groenten en eerlijk geproduceerde mobiele telefoons. Veel bedrijven doen hun best om de oorsprong van hun producten aan te tonen, maar een waterdicht systeem is er (nog) niet. Retailers en producenten moeten er maar vertrouwen in hebben dat de oorsprong van hun grondstoffen en basismaterialen conform hun afspraak is. Daarboven komt nog een keer de logistieke uitdaging van het vervoeren van goederen over de hele wereld, de afspraken met verschillende distributeurs en transporteurs. Maar dit verandert allemaal wanneer we de blockchain-technologie inzetten in de supply chain.

Vertrouwen creëren

Op dit moment zijn ketenpartners genoodzaakt om hun gedeelde processen te monitoren met inspecties en audits, een tijdrovende en foutgevoelige aangelegenheid. Een wereldwijd onderzoek in 2017 onder 408 bedrijven toont aan dat 69 % van de bedrijven aangeeft geen volledig beeld te hebben van hun supply chain. 41 % van de bedrijven registreert belemmeringen in het proces pas in Excel-bestanden. Dit kan een stuk efficiënter door de blockchain-technologie in te zetten. Het zorgt ervoor dat vertrouwen, transparantie en aansprakelijkheid ontstaat tussen de verschillende ketenpartners.

Tijd voor verandering

De whitepaper How blockchain will transform the modern supply chain vertelt hoe blockchain de supply chain transformeert op 3 gebieden:

  • Oorsprongscertificaten: Met behulp van IoT en sensoren kan een product van landbouwer tot consument gevolgd worden, hierdoor stijgt het vertrouwen van consumenten in producten en is fairtrade ook echt fairtrade.
  • Omgevingsvariabelen: Sensoren zorgen ervoor dat de producten zich in de ideale (en afgesproken) omstandigheden door de keten bewegen. Eventuele fouten of problemen worden real-time gesignaleerd en opgepakt.
  • Geschiloplossing: Van herkomst tot eindbestemming, blockchain maakt alles transparant en inzichtelijk. Dit zorgt ervoor dat eventuele geschillen snel opgelost worden en de oorzaak van problemen is altijd snel te achterhalen.

Deze whitepaper neemt ons mee in het ketenproces van de voedselindustrie en beschrijft de huidige situatie, de toekomst en gaat dieper in op de voordelen voor zowel leveranciers, retailers en consumenten. Wil je weten hoe de toekomst eruit ziet? De whitepaper How blockchain will transform the modern supply chain neemt je mee!

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

De impact van blockchain op de supply chain

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.