De hybride cloud: de voordelen op een rij

Veilig en vertrouwd en toch in de cloud

Veilig en vertrouwd en toch in de cloud

Voor de meeste organisaties is IT niet hun kernactiviteit. Laat de IT-infrastructuur het afweten, dan houdt de business op. De IT is steeds vaker de kurk waarop de business drijft en de motor achter innovatie. De technologie verandert razendsnel waardoor het voor organisaties lastig is om bij te blijven. Door clouddiensten te gebruiken blijf je bij de tijd én concurrerend.

Snelheid en flexibiliteit in de cloud

De cloud staat voor snelheid, flexibiliteit en stabiliteit, maar daar blijft het niet bij. Software, opslag, rekenkracht en infrastructuur vanuit de cloud zijn as a Service. Dat betekent dat je ze niet koopt, maar afneemt als dienst. Onderhoud, beschikbaarheid en updates zijn uitbesteed. Hierdoor heb je meer tijd over voor je kernactiviteiten.

Het beste van 3 werelden

De keuze voor de cloud lijkt dus een no brainer. Toch stappen organisaties niet allemaal direct over. Veiligheid en privacy worden vaak als redenen genoemd om geen cloud-oplossing te willen implementeren. Het idee dat het niet meer in het eigen datacentra staat geeft geen veilig gevoel. Men vraagt zich wel eens af waar de data precies staat in de cloud en wie er allemaal bij kan. Het is echter niet alles of niets. Niet alles moet direct in de publieke cloud, sommige vitale applicaties of gegevens kunnen in een private cloud of on-premise blijven staan. Zie daar, de hybride configuratie is geschapen.

De hybride cloud:

De hybride cloud kent een aantal voordelen:

  • Grotere flexibiliteit: Adoptie is sneller, eenvoudig (automatisch) schaalbaar en altijd de nieuwste versie
  • Keuzevrijheid: Bepaal zelf waar workloads en data gezet worden
  • Overzichtelijke kosten: Clouddiensten worden afgerekend naar gebruik waardoor je meer grip op de kosten krijgt.

Tijd voor actie

In de whitepaper Hybride cloud: de ideale mix tussen cloud en eigen bodem ontdek je welke voordelen de cloud biedt. Een hybride cloud-strategie past altijd. Lees alle ins en outs en begin het migratietraject met het downloaden van dit kennisdocument.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

PQR

PQR gelooft dat IT hét middel is voor organisaties om voorop te lopen in hun branche en hun ambities mogelijk te maken. Onze IT-professionals streven op een plezierige en verrassende manier, elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service voor hun klanten én hun eindgebruikers.

Profiel PQR ›
 
 

Download artikel

De hybride cloud: de voordelen op een rij

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.