De data-hoofdrol gaat naar uw medewerker

Het ontwikkelen van een self-service BI strategie

Het ontwikkelen van een self-service BI strategie

Nog maar een paar jaar geleden bevond data zich in specifieke databases en was IT de huisbewaarder. Als iemand een rapportage nodig had, was de IT-afdeling de enige die de data kon voorbereiden en een rapport kon opstellen. Vandaag de dag blijft het doel hetzelfde, maar de rollen zijn anders geworden. IT zorgt ervoor dat de data beschikbaar zijn en de business-kant van de organisatie zet de rapporten in elkaar en maakt er gebruik van. Veel IT-organisaties zijn op zoek naar een manier om deze verschuiving te managen.

Deze whitepaper onderzoekt de mogelijkheden hoe IT een oplossing kan bieden die voldoet aan de behoeftes vanuit het bedrijfsleven. En de IT-afdeling de mogelijkheid geeft om de afgesproken regels rondom datamanagement te bewaken.

3 verschuivingen in het gebruik van data

Er zijn momenteel 3 belangrijke verschuivingen in het gebruik van data te ontdekken:

  1. Het omarmen van nieuwe databronnen
  2. Het samenvoegen van cloud en on-premise bronnen
  3. Alle werknemers worden voorzien van self-service datasets en dashboards

Om als organisatie aan te sluiten op deze 3 verschuivingen moet er gekeken worden naar een nieuwe datamanagement oplossing. Een oplossing die makkelijk te schalen is. Zodat deze verandering in data volume aankan en een veilige verbinding tussen cloud en on-premise data kan garanderen.

Altijd up-to-date informatie aan de hand van data feeds

Toegang tot data en analytics is belangrijk voor elke werknemer om zijn werkzaamheden goed uit te voeren. Des te belangrijker dat hij kan werken met de juiste tools. Met de Informatica Data Integration Hub voor Tableau kunnen werknemers zich zelf inschrijven op belangrijke data feeds. De hub verspreidt verwerkte data via publicaties. Hierdoor hoeft u niet meer te wachten op de IT-afdeling om data beschikbaar te maken via nieuwe data-integraties.

Wilt u ook de self-service analytics held zijn in uw organisatie?

Data zijn steeds belangrijker voor organisaties, maar ook voor medewerkers. Maar om snel inzicht te krijgen in de belangrijkste data wilt u niet meer afhankelijk zijn van de IT-afdeling. Lees in deze whitepaper meer over de verschillende manieren om goede data-inzichten te verkrijgen. Daarnaast gaat de whitepaper ook dieper in op self-service Data Cataloging and Discovery. Meer weten? Download de whitepaper.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Business IntelligenceBI ToolsSelf Service BIBusiness Analytics bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Intelligence :  2 marketing trends die je niet mag missen

De hoeveelheden data die organisaties ter beschikking hebben zijn enorm. De uitdaging voor marketeers is deze ruwe data omzetten in waardevolle informatie. Hoe pak je dat aan? Hoe verenig je IT met marketing zodat je de klantreis kunt optimaliseren? Deze whitepaper verdiept 2 marketing trends die jouw organisatie helpen bij het effectief inzetten van nieuwe technologie.

Lees verder

Business Intelligence :  Slimmer zakendoen met visual analytics

Visual analytics is dé trend in Business Intelligence (BI). Met self-service hebben gebruikers meer grip op - en flexibiliteit in hun analytische vondsten in data, zonder van IT afhankelijk te zijn. In dit TDWI best practices rapport zijn de ervaringen met zelfgestuurde BI en visual analytics onderzocht onder bijna 500 business- en IT-leidinggevenden wereldwijd.

Lees verder

BI Tools :  Dashboards: 10 tips voor het optimale format

Met een goed en effectief ontworpen dashboard krijgt u data nog inzichtelijker. Beslissingen, gebaseerd op feiten, kunnen sneller gemaakt worden. Maar waar moet een goed dashboard aan voldoen? Hoe krijgt u uw data nog beter inzichtelijk? Deze whitepaper geeft u 10 tips hoe u uw data nog beter kunt visualiseren aan de hand van dashboards.

Lees verder

BI Tools :  10 Business intelligence trends voor 2018

De ontwikkelingen in BI gaan razend snel. Om dit goed te monitoren heeft Tableau Software een onderzoek gestart naar de meest besproken business intelligence trends voor 2018. Wilt u uw organisatie ook naar een hoger niveau tillen op het gebied van BI? Lees deze 10 trends en u bent volledig op de hoogte.

Lees verder

Self Service BI :  Van data naar inzicht: The governed data lake approach

U wilt toch ook dat uw medewerkers in de hele organisatie snel zelf toegang hebben tot de volledige data-set? Organisaties willen grote hoeveelheden data binnen kosten-efficiënte omgeving opslaan. Daarnaast ook nog eens de data-kwaliteit en veiligheid blijven garanderen. Hoe doet u dit? Deze whitepaper gaat dieper in op de governed data lake aanpak. Lees snel verder en ga van data naar inzichten.

Lees verder

Partner

Tableau Software

Tableau wil het mensen makkelijk maken data snel om te zetten in slimme zakelijke analytics. Welke data? Alle data, ongeacht formaat, indeling en onderwerp.

Profiel Tableau Software ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.