De bedrijfskundige scan voor (MKB- )bedrijven

Een scan voor overzicht en winstverhoging

Een scan voor overzicht en winstverhoging

Een winstgevende organisatie, dat wil toch elke ondernemer, manager of aandeelhouder? Maar hoe kan hier zicht op gehouden worden? En hoe krijg je zicht op de gezondheid van de organisatie? In deze whitepaper wordt uitgebreid ingegaan op de bedrijfskundige scan voor (MKB)-bedrijven. De whitepaper gaat dieper in op waar een bedrijfskundige scan voor staat en wat het kan opleveren voor de organisatie.

Wat is een bedrijfskundige scan?

Een bedrijfskundige scan bestaat uit drie verschillende stappen:

  1. Een onderzoeks- en analyse fase.
  2. De ontwikkeling van een winnende strategie.
  3. De implementatie van de uitgezette koers.

Meer weten over de drie bovenstaande stappen? Lees er meer over in de whitepaper.

Een scan mag de normale werkzaamheden niet in de weg staan en dus vooral niet verstorend werken. Wel zal er tijd vrijgemaakt moeten worden om de scan te doorlopen of delen hiervan. De scan moet gezien worden als een verbetering en inzicht in de organisatie. Het is tijd voor actie en daarmee het doorvoeren van de verbeteringen en toekomstgericht denken. Een goede bedrijfskundige scan moet voldoen aan een aantal onderdelen. Hieronder noemen we er drie:

  1. De scan moet objectief zijn
  2. Maatwerk
  3. Een analyse van totaal en deelgebieden

Lees in de whitepaper meer over de bovenstaande onderdelen van een scan.

Wat kan een bedrijfskundige scan opleveren?

Met de scan kan een gefundeerd plan van aanpak gemaakt worden en het uiteindelijke doel van de scan is het vergroten van de winst.

Download de whitepaper
Download geheel vrijblijvend de whitepaper “De bedrijfskundige scan voor (MKB- )bedrijven”. De whitepaper gaat niet alleen verder in op de bovenstaande onderdelen, maar beschrijft ook nog 4 praktijkvoorbeelden.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Stategie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Stategie :  Brandmanagement is de sleutel voor internationaal succes

Als brandmanager van een internationale organisatie ben je constant op zoek naar de balans tussen lokale wensen en internationale verwachtingen. Een consistent en consequent brandmanagement is sleutel tot succes en zorgt ervoor dat een organisatie zich kan onderscheiden van concurrenten. Deze whitepaper geeft antwoord op de vraag: "Hoe komt jouw corporate merk het beste uit de verf?”

Lees verder

Stategie :  Wat is Crossover Business?

Het traditionele bedrijf staat op losse schroeven. De grenzen tussen makers, distributeurs en winkeliers vervagen, nu organisaties meer andere diensten en producten aanbieden. Dat zet de branche op z’n kop, evenals de bedrijfsprocessen. Bent u klaar voor ondernemen 2.0? Dan is het hoog tijd om te kijken of uw oude systemen nog passen bij de nieuwe manier van zaken doen.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.