De AVG opfriscursus voor gemeenten

Klaar voor de Autoriteit Persoonsgegevens in 6 stappen

Klaar voor de Autoriteit Persoonsgegevens in 6 stappen

AVG… Het heeft ons behoorlijk wat hoofdpijn bezorgd, er is veel over gesproken en inmiddels ligt de deadline alweer een tijdje achter ons. Hoeven we ons nu geen zorgen meer te maken? Niet bepaald. AVG-compliancy is meer dan je zaakjes op orde hebben voor 25 mei 2018; het is een nieuwe manier van omgaan met persoonsgegevens. Laat de aandacht voor dit onderwerp dus niet verslappen en bekijk de 6 tips in deze whitepaper. Zo ben (en blijf) je voorbereid op een onverwacht bezoekje van de Autoriteit Persoonsgegevens.

In 6 tips blijf je AVG-compliant

Bekijk de 6 tips in dit artikel die je voorbereiden op een visite van de Autoriteit Persoonsgegevens. Zo vermijd je een boete en mogelijke imagoschade.

Tip 1: verwerkingsregister op orde

Zorg dat het verwerkingsregister voor zowel intern als extern gebruik op orde is. Dit kan door middel van een verwerkingsregister waarin alle processen en systemen in kaart worden gebracht. Ook moet je in beeld hebben waar de AVG-risico’s zitten en welke beveiligingsmaatregelen je hiertoe getroffen hebt.

Tip 2: Alle collega’s goed geïnformeerd en getraind

De eerste stap richting verandering is bewustwording. Zorg dat de hele organisatie zich bewust is van de urgentie en de risico’s ten aanzien van de AVG. Het vergt een gezamenlijke inspanning om ‘AVG-proof’ te worden. Wanneer alle collega’s goed geïnformeerd en geïnstrueerd zijn kunnen zij de burger goed te woord staan.

Tip 3: Download dit artikel

Alle tips lezen? Download dan dit artikel AVG - over open deuren en botsingen met de Archiefwet en verwelkom de Autoriteit Persoonsgegevens met een heerlijke kop koffie!

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Doxis

Doxis is gespecialiseerd in het structureren en ordenen van informatie. Al ruim 100 jaar helpen wij organisaties om optimaal gebruik te maken van bedrijfsinformatie die is opgeslagen in hun werkprocessen. Dit doen wij door verbeteringen aan te brengen in de werkprocessen waar belangrijke informatie een rol in speelt.

Profiel Doxis ›
 
 

Downloaden: De AVG opfriscursus voor gemeenten

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.