Datacenter Services Efficientie Beschikbaarheid En Energiebesparing

9 stappen die bijdragen aan de implementatie van DCIM

9 stappen die bijdragen aan de implementatie van DCIM

Kostenbesparing en efficiëntie. Twee termen die bij Datacenter Infrastructure Management meteen naar boven komen. Deze manier van managen helpt bij een behoefte aan meer controle over de datacenters. Bij  enige downtime  van systemen betekent het bij veel organisaties  dat het werk niet kan worden voortgezet en dat het mogelijke gevolg hiervan flinke schade kan zijn.

Bij veel organisaties is de kennis niet aanwezig om een DCIM-oplossing te implementeren, en moet deze kennis dus van buitenaf gehaald worden. Zo bestaan er veel vragen als wat de voordelen zijn van DCIM, hoeveel er bespaard kan worden en op welke manier het geïmplementeerd kan worden.  De implementatie bevat 9 stappen,  die moeten zorgen voor een succesvolle implementatie. Elk van deze stappen wordt in deze whitepaper beschreven. De eerste drie zijn:

  1. Awareness workshops & presentatie
  2. Business cases
  3. Proof of concept

Download vrijblijvend deze whitepaper waarin alle negen stappen die moeten bijdragen aan een succesvolle implementatie staan beschreven.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom DatacentersIT ArchitectuurPlanning & Scheduling bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Datacenters :  Flashgeheugen geeft gewenste data flexibiliteit in het datacenter

De explosieve groei van data heeft een impact op de manier waarop dataopslag ingericht moet worden. In vele gevallen verdubbelt het volume bedrijfsgegevens elke 2 jaar. Deze groeiende berg data moet ook nog eens veel sneller dan voorheen bewerkt kunnen worden. Daarnaast verandert de aard van die verwerking: ook ongestructureerde data worden steeds vaker bestudeerd. Tegelijkertijd groeien de budgetten voor opslag nauwelijks. De vraag rijst dan: hoe bereik je met deze randvoorwaarden toch de gewenste data- flexibiliteit?

Lees verder

Datacenters :  IT-trends waarop u moet anticiperen

Lange tijd was 2020 een stip op de horizon, gebruikt om een verre toekomst mee aan te geven. Maar over 3 jaar is het al 2020. Hoe ziet de wereld van IT-dienstverlening er dan uit? Wat zijn de bedreigingen en wat de kansen? Dit zijn de trends waarop u nu al kunt inspelen.

Lees verder

IT Architectuur :  Eenvoudig en snel IT Resilience bereiken

Downtime of dataverlies kan grote gevolgen hebben en is vandaag de dag eigenlijk ook ondenkbaar. Dit betekent dat uw bedrijfssystemen niet meer dan een paar minuten offline mogen zijn en dataverlies moet beperkt blijven tot enkele seconden. Hierdoor kijken veel organisaties niet meer naar oplossingen op het gebied van backup of disaster recovery, maar naar IT Resilience oplossingen Aan de hand van ons gedetailleerd overzicht kunt u IT Resilience bereiken binnen een hybrid cloudinfrastructuur.

Lees verder

Planning & Scheduling :  De impact van blockchain op de supply chain

Blockchain zorgde al voor een revolutie in de financiële wereld en kan ook de supply chain grondig veranderen. Deze whitepaper neemt ons mee in de toekomst van de supply chain en toont aan de hand van een proces in de voedselindustrie hoe deze toekomst eruit ziet. Wil jij ook een kijkje nemen in die toekomst? Download dan snel deze whitepaper.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.