Data Mining and Predictive Analytics to the Masses

Verbeter uw bedrijfsresultaat met behulp van data mining

Verbeter uw bedrijfsresultaat met behulp van data mining

Het doel van data mining is om binnen (omvangrijke) databases gericht te zoeken naar bepaalde statistische verbanden. De resultaten kunnen erg verhelderend zijn bij de bedrijfsvoering. Data mining heeft nog het imago dat het ingewikkeld is, maar die angst is tegenwoordig ongegrond. De software is de laatste jaren bijzonder krachtig, inzichtelijk en zeker ook gebruiksvriendelijk geworden. Deze whitepaper vertelt u alles over data mining en hoe u de techniek succesvol kunt inzetten binnen uw bedrijf.

De laatste jaren zien we dat steeds bedrijven er voor kiezen om hun beslissingen te baseren op data-analyse, maar het wordt ook ingezet om bedrijfsprocessen efficiënter te laten verlopen. Maar hoe vindt deze analysetechniek nu juist die informatie die u niet al weet of die analisten niet al hebben ontdekt? Deze whitepaper geeft aan de hand van enkele praktijkvoorbeelden een verhelderend antwoord op die vraag.

Als u data mining inzet voor uw bedrijf zult u ontdekken dat er dankzij de uitgebreide analyses waardevolle informatie komt bovendrijven. Denk daarbij aan gegevens als:

  • Wat zijn verkoopverwachtingen voor volgend jaar?
  • Zou deze nieuwe klant een risico kunnen vormen voor het bedrijf?
  • Welke twee producten verkopen het beste samen?

Enkele voorbeelden uit de praktijk die de voordelen van data mining laten zien:

  • Een Amerikaans telecombedrijf bespaarde meer dan $ 1 miljoen dollar op reparatiekosten van telefoons door een trend waar te nemen bij specifieke reparaties. Daarop speelde men in door het specifieke reparatieproces efficiënter te maken.
  • Een grote verzekeraar wist $ 100 miljoen te besparen door bepaalde terugkerende fraudepatronen bij claims te ontdekken. Daarop kon meteen worden ingespeeld.

Download deze whitepaper en lees alles over de mogelijkheden die data mining voor uw bedrijf kan betekenen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom Business IntelligenceBusiness Analytics bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Intelligence :  2 marketing trends die je niet mag missen

De hoeveelheden data die organisaties ter beschikking hebben zijn enorm. De uitdaging voor marketeers is deze ruwe data omzetten in waardevolle informatie. Hoe pak je dat aan? Hoe verenig je IT met marketing zodat je de klantreis kunt optimaliseren? Deze whitepaper verdiept 2 marketing trends die jouw organisatie helpen bij het effectief inzetten van nieuwe technologie.

Lees verder

Business Intelligence :  Slimmer zakendoen met visual analytics

Visual analytics is dé trend in Business Intelligence (BI). Met self-service hebben gebruikers meer grip op - en flexibiliteit in hun analytische vondsten in data, zonder van IT afhankelijk te zijn. In dit TDWI best practices rapport zijn de ervaringen met zelfgestuurde BI en visual analytics onderzocht onder bijna 500 business- en IT-leidinggevenden wereldwijd.

Lees verder

Business Analytics :  Dashboards: 10 tips voor het optimale format

Met een goed en effectief ontworpen dashboard krijgt u data nog inzichtelijker. Beslissingen, gebaseerd op feiten, kunnen sneller gemaakt worden. Maar waar moet een goed dashboard aan voldoen? Hoe krijgt u uw data nog beter inzichtelijk? Deze whitepaper geeft u 10 tips hoe u uw data nog beter kunt visualiseren aan de hand van dashboards.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.