Data management onderzoek: ‘Data Management Wish List’

De doelen en uitdagingen van Data Management

De doelen en uitdagingen van Data Management

Data management is een belangrijk onderdeel voor veel organisaties. Met data management wil men ervoor zorgen dat het bedrijf in goede banen wordt geleid. Als operationele-, markt- of data van concurrenten oud of incompleet is kunnen de consequenties groot zijn. Als je organisatie in staat is om op een vlug tempo waardevolle data te vergaren kan dit een goed strijdmiddel zijn om de concurrentie mee af te troeven. Zo’n 100 senioren en 100 midlevel IT managers hebben aan dit onderzoek deelgenomen en zijn ondervraagd om een beter beeld te geven van het Data Management landschap en de bijbehorende ontwikkelingen daarvan.

Doelen van Data Management volgens de respondenten
Voor dit onderzoek zijn de belangrijkste doelen onderzocht om te achterhalen waar IT managers heen willen met hun data management. IT Managers laten vaak ook bestaande problemen en tekortkomingen in de huidige data management infrastructuur zien. Het is echter niet verrassend om te concluderen dat de respondenten het beheren van de kosten en efficiëntie als belangrijkste doel hebben. Download voor de overige belangrijke doelen vrijblijvend dit onderzoek.

Data volumes en budget beperkingen zorgen voor Data Management zorgen
Ook al waren er veel overeenkomsten tussen senior en midlevel IT managers, toch waren er grote verschillen op te merken bij het identificeren van de belangrijkste uitdagingen. Zo blijkt dat midlevel IT managers zich eerder zorgen maken over de technische uitdagingen dan de senior IT managers. Daarnaast wordt het data volume probleem door midlevel respondenten technische uitdagingen als schaalbaarheid, overvloed van data en trage opvraagsnelheden als grote uitdagingen gezien dan de senior IT Managers.

Download vrijblijvend dit onderzoek
In het onderzoek: ‘Data Management Wish List: IT is Open to Big Changes’, leest u over de ontdekkingen die gedaan zijn op het gebied van Data Management bij verschillende instellingen. Aan dit onderzoek hebben senior- en midlevel IT managers meegewerkt om als doel een beeld te geven van de huidige Data Management situaties Denk hierbij aan de belangrijkste uitdagingen en objectieven op de twee niveaus.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom DataData Quality bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Data :  Klaar voor 2020 met deze industrie-trends

Systemen binnen de procesindustrie bevatten een schat aan data waarmee zowel de operatie als de veiligheid enorm verbeterd kunnen worden. Eén van de grootste uitdagingen is echter het aggregeren, interpreteren en gebruiken van deze gigantische hoeveelheden data. Dit e-book zet daarom 7 data-trends op een rij waar producenten in de procesindustrie zich op moeten voorbereiden, om te kunnen profiteren van de volgende industriële revolutie. Bent u klaar voor 2020?

Lees verder

Data :  Slimmer zakendoen met visual analytics

Visual analytics is dé trend in Business Intelligence (BI). Met self-service hebben gebruikers meer grip op - en flexibiliteit in hun analytische vondsten in data, zonder van IT afhankelijk te zijn. In dit TDWI best practices rapport zijn de ervaringen met zelfgestuurde BI en visual analytics onderzocht onder bijna 500 business- en IT-leidinggevenden wereldwijd.

Lees verder

Data Quality :  Hoe optimaliseert u datavisualisaties?

Met de meest recente visualisatiesoftware kunnen data-analisten steeds meer innovatieve en gelikte presentaties creëren. In deze whitepaper wordt de lezer aan de hand genomen in de wonderlijke wereld van datavisualisatie. Lees verder om erachter te komen hoe u als gebruiker effectieve visualisaties kunt ontwerpen die een verpletterende indruk achterlaten.

Lees verder

Data Quality :  Datakwaliteit biedt kansen voor de ATP branche

Wat kan de datakwaliteit betekenen voor de organisatie? Hoe up-to-date is uw organisatie? Veel organisaties komen er pas achter dat de gegevens niet up-to-date zijn als ze contact willen zoeken met een (potentiële)klant. Bij een slechte datakwaliteit kunnen er ook veel risico’s optreden. Het kan invloed hebben op de communicatie en soms ook een gemiste kans zijn op verkoop of marketing. Lees in deze whitepaper meer over het belang van goede datakwaliteit.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.