Data-dashboards inzetten: 6 do’s en 5 don’ts

Aan de slag met dashboards, maar hoe doet u dit?

Aan de slag met dashboards, maar hoe doet u dit?

Data-dashboards zijn effectieve tools voor het filteren van data naar bruikbare inzichten. Toch worden dashboards vaak over het hoofd gezien of niet benut. Goed benutte dashboards kunnen een organisatie helpen bij de prestaties, het versnellen van de besluitvorming maar kunnen ook de ROI verhogen.

Aan de slag met data-dashboards, maar hoe?

Dus aan de slag dan maar. Maar, hoe creëert u een dashboard die voldoet aan de voorgaande eisen? Hoe komt een dashboard tot stand die voldoet aan de doelen van uw team en uw organisatie? Deze whitepaper geeft u zes tips om dit te realiseren. Hieronder staan de eerste drie tips op een rijtje:

1.      Gebruik al uw data

Breng alle beschikbare data, intern en extern, bij elkaar om antwoord te krijgen op de vragen die u probeert te beantwoorden. Kies niet voor de makkelijke weg, gebruik alle beschikbare data, waar deze ook vandaan moet komen. Voorheen kwam alle data van één plek, tegenwoordig is data door de hele organisatie heen te verkrijgen.

2.      Mix alle data

Eén dataset levert minder op dan twee datasets. Als u bijvoorbeeld werkzaam bent op de salesafdeling is het ook belangrijk om de data van de organisatie en de marketingafdeling te betrekken. Anders kan de data maar een beperkt aantal beslissingen ondersteunen.

3.      Kies voor statistieken die er toe doen

Het selecteren van relevante statistieken is essentieel voor een dashboard. Om de juiste set statistieken te selecteren is het belangrijk om uzelf een aantal vragen voor te leggen. Lees hierover meer in de volledige whitepaper.

Welke veel gemaakte fouten moet u vermijden?

Naast de zes must-do’s in deze whitepaper zijn er ook een aantal veel gemaakte fouten waar we u voor willen waarschuwen. Lees in deze whitepaper meer over de impact op complexiteit van dashboards, het gebruik van statistieken en het veelvuldig gebruik van widgets. Download de uitgebreide whitepaper hier.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Data ManagementBusiness Analytics bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Data Management :  Klaar voor 2020 met deze industrie-trends

Systemen binnen de procesindustrie bevatten een schat aan data waarmee zowel de operatie als de veiligheid enorm verbeterd kunnen worden. Eén van de grootste uitdagingen is echter het aggregeren, interpreteren en gebruiken van deze gigantische hoeveelheden data. Dit e-book zet daarom 7 data-trends op een rij waar producenten in de procesindustrie zich op moeten voorbereiden, om te kunnen profiteren van de volgende industriële revolutie. Bent u klaar voor 2020?

Lees verder

Data Management :  Slimmer zakendoen met visual analytics

Visual analytics is dé trend in Business Intelligence (BI). Met self-service hebben gebruikers meer grip op - en flexibiliteit in hun analytische vondsten in data, zonder van IT afhankelijk te zijn. In dit TDWI best practices rapport zijn de ervaringen met zelfgestuurde BI en visual analytics onderzocht onder bijna 500 business- en IT-leidinggevenden wereldwijd.

Lees verder

Business Analytics :  Dashboards: 10 tips voor het optimale format

Met een goed en effectief ontworpen dashboard krijgt u data nog inzichtelijker. Beslissingen, gebaseerd op feiten, kunnen sneller gemaakt worden. Maar waar moet een goed dashboard aan voldoen? Hoe krijgt u uw data nog beter inzichtelijk? Deze whitepaper geeft u 10 tips hoe u uw data nog beter kunt visualiseren aan de hand van dashboards.

Lees verder

Partner

Tableau Software

Tableau wil het mensen makkelijk maken data snel om te zetten in slimme zakelijke analytics. Welke data? Alle data, ongeacht formaat, indeling en onderwerp.

Profiel Tableau Software ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.