Data analytics duidelijker in 3 stappen

Haal meer uit data

Haal meer uit data

Visuele analyses zijn krachtige hulpmiddelen voor de overheid om waarde uit allerlei databronnen te halen. Deze informatie helpt in beleidsvorming en in verbeterde informatievoorziening, zeker ook naar de burgers. Dan moeten presentaties wel voor iedereen toegankelijk en transparant zijn. Ben Jones schrijft momenteel een boek over de do’s en dont’s over data visualisatie en geeft in de whitepaper alvast 3 stappen weg hoe u uit data een duidelijker beeld krijgt.

Snel en gemakkelijker vragen beantwoorden

Het Ministerie van Handel van de Verenigde Staten visualiseert economische gegevens van de VS met het vrijelijk beschikbare Tableau Public Dashboard. Daarmee kunnen burgers snel vragen beantwoorden zoals 'Hoeveel bedrijven zijn in Seattle?' (ongeveer 90.000) of 'Hoe verhoudt zich dat tot Los Angeles?’ (Bijna 250.000 meer). Dit zijn vragen die iedereen wil kunnen stellen en beantwoord zou willen hebben. Het Amerikaanse Ministerie van Handel maakt deze transparantie waar.

Data zijn niet altijd de weergave van de realiteit

Data zijn altijd net zo valide als hoe ze geregistreerd worden, daarin schuilt een grote valkuil voor organisaties. Jones vertelt over het Amerikaanse Ministerie van Transport dat bij een brug fietsbewegingen registreerde. De grafiek die daaruit kwam gaf een heel apart beeld van de werkelijkheid. Fietsers leken slechts één kant op te rijden, terug kwamen ze niet. Althans niet per fiets. Gooiden fietsers hun fietsen daadwerkelijk op een bepaald punt van de brug of was er iets anders aan de hand?

Gun uzelf en klanten meer inzicht

Laat data op een goede manier voor u en uw klanten werken. Of u een bedrijf of overheid bent, data en data-analytics zijn steeds belangrijker. Met de drie handvatten in de whitepaper gunt u zichzelf de kennis om meer uit data te halen. Lees de 3 tips van een expert, dan moet u nog wel even de whitepaper downloaden.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Data ManagementBusiness Analytics bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Data Management :  Betere budgettering en planning zorgen voor meer groei

Planning en budgettering zijn een essentieel onderdeel bij het maken van datagedreven beslissingen. Voor veel bedrijven is dit echter een behoorlijke uitdaging. De informatie die de financiële afdeling nodig heeft zit vaak in losse spreadsheets of in verouderde systemen. Om inzicht te krijgen in alle informatie hebben we dus software nodig waar data uit verschillende systemen samenkomen voor analyse. Je leest er alles over in deze whitepaper.

Lees verder

Data Management :  AI-puzzel wordt gelegd

Wij krijgen steeds meer inzicht in de mogelijkheden van AI. De eerste successen zijn behaald en AI wint aan momentum. Een goed moment om de bevindingen van 305 experts uit diverse branches te verzamelen. Dit onderzoeksrapport zet best practices op een rij, toont aan dat ethiek hoog op de agenda staat en benadrukt de link tussen AI en analytics.

Lees verder

Business Analytics :  AI-puzzel wordt gelegd

Wij krijgen steeds meer inzicht in de mogelijkheden van AI. De eerste successen zijn behaald en AI wint aan momentum. Een goed moment om de bevindingen van 305 experts uit diverse branches te verzamelen. Dit onderzoeksrapport zet best practices op een rij, toont aan dat ethiek hoog op de agenda staat en benadrukt de link tussen AI en analytics.

Lees verder

Business Analytics :  5 gouden datamanagement tips

Analytics is al lang niet meer exclusief voorbehouden aan enterprises en innovators. Iedere organisatie ziet het belang in van data en analytics om meer inzicht te krijgen in de business. Maar hebben we ook de stap gezet naar echte datagedreven beslissingen? Met de 5 datamanagement tips uit deze whitepaper zet je die laatste stap naar echte datagedreven beslissingen.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.