Dé cloud strategie voor BI en analytics

Zet uw BI en analytics in de cloud

Zet uw BI en analytics in de cloud

De cloud is ondertussen een volwassen platform voor data management, integratie, BI en analytics. Hoewel er nog steeds organisaties zijn die geen gebruik (willen) maken van de cloud, wordt dit aantal wel steeds kleiner. Organisaties zien in dat de cloud een flexibele en schaalbare oplossing kan zijn voor hun BI en analytics-projecten. In deze whitepaper wordt stilgestaan bij een aantal best practices en ervaringen met cloud BI en analytics.

BI en analytics in de cloud

Er is geen twijfel over mogelijk dat de cloud een gehyped platform is als het gaat om BI en analytics. Dit kom voornamelijk door de elasticiteit en schaalbaarheid dat het met zich mee brengt. Daarnaast is de snelheid waarmee cloud-based systemen en services online gaan een groot voordeel. 3 Jaar geleden stelden de onderzoekers van dit rapport de vraag aan respondenten of ze ooit gebruik gingen maken van de cloud. Toen zei 25% dat ze dit niet van plan waren. Dit percentage is vandaag de dag geslonken naar 10%. Het is dus duidelijk dat de weerstand tegen de cloud in rap tempo aan het afnemen is.

De 12 best practices

Dit rapport eindigt met 12 practices waarmee uw organisatie BI in de cloud tot een succes maakt. Hieronder delen we alvast de eerste 2 met u:

Omarm verandering.
Veel organisaties vinden het eng om hun BI en analytics naar de cloud te verhuizen. Dit staat vaak in verband met mogelijke security en privacy problemen. Deze aannames zijn tegenwoordig achterhaald.

Ga er niet vanuit dat cloud providers security en disaster recovery leveren.
Security is het belangrijkste punt wanneer nagedacht wordt over de cloud. Een gedegen onderzoek naar de mogelijkheden van uw cloud provider is erg belangrijk.

Meer kans op cloud-succes!

Het liefst wil iedereen succes in de cloud. Dit omvangrijke onderzoek over cloud-strategieën en BI Analytics geven u de juiste handvatten om aan deze successen te boeken. Lees snel verder en zorg ervoor dat uw organisatie ook de juiste stappen zet naar de cloud.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

SAS

SAS is marktleider in analytics. Met innovatieve analytics, business intelligence en data management software en dienstverlening, helpt SAS klanten op meer dan 83.000 locaties sneller, betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'.

Profiel SAS ›
 
 

Download artikel

Dé cloud strategie voor BI en analytics

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.