Cybersecurityrisico’s: hoger op de directieagenda

Cybersecurity perspectives from the boardroom and C-suite

Cybersecurity perspectives from the boardroom and C-suite

Op directieniveau denken organisaties vaak dat de cybersecurity volledig up-to-date is. Toch blijkt dit uit een onderzoek van IBM niet zo te zijn. Uit onderzoek kwam naar voren dat maar 17 procent van de organisaties ‘cybersecured’ was. Toch geeft 65 procent van de executives aan vertrouwen te hebben in hun cybersecurity. De conclusie die hieruit getrokken kan worden is, dat cybersecurity hoger op de directieagenda moet staan.

Cybersecurity in de organisatie
Cybersecurityrisico’s hebben niet langer alleen invloed op de IT-afdeling. Bij het niet op orde hebben van de security kan het een gevaar betekenen voor zowel de continuïteit als de reputatie van de organisatie. Wie is de vijand precies? Denk hierbij ook aan een bedrijfsspion, nationale- en internationale overheden. Daarnaast kunnen het ook eigen medewerkers zijn.

Cybersecurity infographic
In de bijgevoegde infographic komt aan de orde hoe de ondervraagde organisaties tegen cybersecurity aankijken. De infographic is een samenvatting van het rapport.

Het onderzoeksrapport
Het volledige onderzoek gaat dieper in op de toepassingen van cybersecurity op de werkvloer en de securityrisico’s waar vaak op directieniveau overheen worden gekeken. Download het rapport geheel vrijblijvend en ontvang hierbij ook gratis de infographic.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

IBM

IBM biedt haar klanten een ongeëvenaarde diepte en breedte aan technologie, expertise en ervaring — en combineert deze gebieden zodat echte resultaten worden geboekt.

Profiel IBM ›
 
 

Download artikelen

Vul onderstaand formulier in en ontvang uw downloads in uw mailbox.
 

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.