Cyberaanvallen via e-mail worden steeds slimmer, jij ook?

De grootste uitdagingen voor advanced e-mailsecurity

Cyberaanvallen via e-mail worden steeds slimmer, jij ook?

Elke dag maken miljoenen mensen over de hele wereld gebruik van e-mail. We mailen met collega’s, klanten maar ook privé. Maar hoe veilig is e-mailen eigenlijk? Welke uitdagingen zijn er op het gebied van e-mailsecurity? Dat lees je in deze whitepaper.

E-mail; een favoriet platform

Onderzoeksbureau Gartner geeft aan dat er een groei is in het aantal cyberaanvallen. Daarom is het voor security & risk managers belangrijk om te onderzoeken of de huidige veiligheidsmaatregelen nog voldoende zijn. Verandering is de enige constante in cybersecurity. Wat wel constant blijft is de voorliefde van cybercriminelen voor e-mail. E-mail is en blijft verreweg het favoriete platform voor cybercrime. Via e-mail komen de eerste sporen van een cyberaanval binnen, waarna vaak wel andere online kanalen nodig zijn om de aanval volledig uit te voeren. Wil je de organisatie beter beschermen tegen deze dreiging? Dan is actief en bewust beheer noodzakelijk en moeten we op de hoogte blijven van de nieuwste trends in cybersecurity.

Cybercrime ontwikkelt en leert door

Door onder andere het thuiswerken zien we een toegenomen kwetsbaarheid omdat bedrijven en medewerkers buiten hun ‘comfortzone’ werken. De plotselinge overstap tijdens de pandemie vroeg om snelle aanpassingen waarbij er meer focus lag op continuïteit dan op veiligheid. Deze kwetsbaarheid vergroot de kans dat phishingmails, social engineering, ransomware en frauduleuze mails succesvol zijn.

Verbeter nu je eigen security

“De sterkste schakel is een goed geïnformeerde gebruiker.”

Ondanks de steeds grotere dreiging, vertrouwen veel organisaties nog steeds alleen op Exchange Online Protection (EOP), een basis functionaliteit met beperkte bescherming tegen spam en bekende malware. Wil je weten hoe je jouw bedrijf wél goed beschermt tegen e-maildreiging? Download dan deze whitepaper en ontdek de 3 stappen naar een betere e-mailsecurity!

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Portiva

Portiva is Microsoft Gold Partner en een high-end dienstverlener met de focus op security, samenwerking en kennisdeling.

Profiel Portiva ›
 
 

Downloaden: Cyberaanvallen via e-mail worden steeds slimmer, jij ook?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.