Credential stuffing: wat is het en hoe bescherm je jezelf?

Cybercriminelen zetten een leger van bots in om jouw site te spammen

Credential stuffing: wat is het en hoe bescherm je jezelf?

Wat is het doel van phishing? Juist, inlogcodes ontfutselen. Deze inlogcodes worden vervolgens verkocht op het dark web en gebruikt door andere cybercriminelen om toegang te krijgen tot allerlei gebruikersaccounts op het web. Om in een mum van tijd zoveel mogelijk inlogpogingen op jouw website uit te voeren maken hackers daarbij handig gebruik van bots die continu jouw inlogpagina pingen. Hoe zorg je ervoor dat zo’n credential stuffing aanval in de kiem wordt gesmoord? Hoe voorkom je dat zo’n aanval jouw hele website lam legt? Dat lees je in deze whitepaper.

Credential stuffing = dure grap

Het Ponenom Instituut, een onderzoeksbureau gespecialiseerd in privacy, databescherming en security, ging op zoek naar de totale kosten van credential stuffing. Zij concludeerden dat de totale kosten variëren van 6 tot 54 miljoen dollar per jaar. Bovendien staat ook jouw reputatie op het spel. Wanneer hackers met zo’n credential stuffing aanval toegang krijgen tot gebruikersaccounts, ben je verplicht melding te maken van een datalek. Dit is niet alleen vervelend voor de getroffen gebruikers, het is ook een behoorlijke deuk in jouw imago.

Inzicht krijgen in het bot verkeer

Het is dus zaak om zo’n aanval snel te herkennen en aan te pakken. Volgens het onderzoek van het Ponemon Instituut gaf 70% van de respondenten aan dat ze niet wisten of ze voldoende inzicht hadden in dergelijke aanvallen. Dat is zorgwekkend, want onderzoek van Akamai laat zien dat bots verantwoordelijk zijn voor tot wel 70% van het totale websiteverkeer. Om deze bots buiten de deur te houden, heb je de hulp nodig van gespecialiseerde bot management tools.

Ontdek de voordelen van bot management software

Dit e-book zet de voordelen van bot management software op een rij en laat aan de hand van statistieken en grafieken zien waar bot management software ingrijpt. Je ziet en leest meer over verdachte bot activiteiten en je ontdekt hoe je met bot management jouw website onaantrekkelijk maakt voor bots.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Trends bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Trends :  Een halfjaar thuiswerken: de balans opmaken

Thuiswerken was in de loop der jaren vaak stof voor discussie. De ene vond het helemaal geweldig, de andere kon zich niet voorstellen dat medewerkers thuis net zo productief zijn. Inmiddels zijn we na een halfjaar coronamaatregelen helemaal vertrouwd met thuiswerken. Hans Peeters van E-ngineers keek hoe het intern verliep en sprak met anderen in de branche over thuiswerken. Je leest zijn bevindingen hier!

Lees verder

Trends :  DevOps uit de doeken gedaan

Er wordt een hoop gezegd en geschreven over DevOps, maar er blijkt ook een hoop verwarring te zijn over wat het nu precies is. Is het een rol in een team of een methodiek? Wat zijn de voordelen van DevOps en wat kan het voor jouw bedrijf betekenen? In dit praktische en laagdrempelige e-boek ontdek je de ins en outs van DevOps.

Lees verder

Partner

Akamai

Akamai is the edge. Our globally distributed intelligent edge platform surrounds everything, from the enterprise to the cloud, so our customers and their businesses can be fast, smart, and secure.

Profiel Akamai ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.