Creating Compelling Customer Interactions

Relevante klant interactie voor alle communicatie kanalen

Relevante klant interactie voor alle communicatie kanalen

Zonder de juiste instrumenten, technologie en bedrijfsprocessen kan een bedrijf moeite krijgen bij het behandelen van een toenemende eisen van de klant. Dit kan resulteren in gemiste verkoopkansen, minder klanttevredenheid en afnemende inkomsten. Maar, een organisatie die consistentie levert, een goede klanttevredenheid biedt voor alle mogelijke communicatie kanalen? Dit kan zijn: op het web, call center, email etc. Dit kan de klanttevredenheid een boost geven, de kosten omlaag brengen en de winst verhogen.

De omgeving van een zakelijke omgeving kan een onderneming  maken of breken. Om effectief te kunnen concurreren moet een organisatie zicht op verschillende gebieden richten:

  • Het verkeer afleiden naar kanalen met lagere kosten
  • Bij blijven met concurrenten
  • Het creëren van nieuwe interactie mogelijkheden met behulp van technologie
  • Omgaan met globalisering
  • Het behouden van een hoge klanttevredenheid voor de steeds veeleisender klanten


Downloaden
Download gratis de whitepaper over klanttevredenheid waarin dieper wordt ingegaan op de bovenstaande onderwerpen. Daarnaast gaat de paper dieper in op de strategische en tactische aanpak.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Customer ServiceCustomer ContactMarketing ManagementOnline Marketing bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Customer Service :  De klant is altijd koning

Veel organisaties werken aan de klantgerichtheid om succesvoller te worden. Een goed begin, maar klantgerichtheid is nog steeds een door de leverancier bepaalde koers. De vraag is of de klantgerichtheid echt rekening houdt met de klant? Deze whitepaper gaat dieper in op klantgerichtheid en klantgedreven werken.

Lees verder

Customer Contact :  Social CRM wordt volwassen

Communicatiemogelijkheden hebben een effect op het dagelijks leven en alle organisaties ongeacht de achtergrond. Dit heeft niet alleen effect op de wijze waarop mensen contact houden, maar ook op de manier waarop we zaken met elkaar doen. Lees in deze whitepaper de ontwikkelingen van Social Media, klantvertrouwen en maatschappelijke veranderingen.

Lees verder

Marketing Management :  Event Driven Marketing: wat is de kracht?

Event Driven Marketing is een methode om klantgericht ondernemen op een individuele, maar wel op een grote schaal toe te passen. Maak gebruik van een aanleiding om in contact te komen met de klant en speel hier op in met een passend aanbod. Een klant zal het op dat moment ervaren als een toegevoegde waarde. Meer weten over het opzetten van een Event Driven Marketingcampagne? De whitepaper gaat uitgebreid in op de verschillende onderdelen.

Lees verder

Online Marketing :  7 keer meer succes bij linkbuilding

De eerste positie in de Google-zoekresultaten is de heilige graal voor marketeers. Linkbuilding op je website helpt je op weg, maar een fout is snel gemaakt waardoor je juist keldert. Deze whitepaper zet 7 inzichten uit de praktijk op een rij waardoor je direct met backlinks aan de slag kunt. Zo ben jij op weg naar de felbegeerde nummer één-positie.

Lees verder

Online Marketing :  2 marketing trends die je niet mag missen

De hoeveelheden data die organisaties ter beschikking hebben zijn enorm. De uitdaging voor marketeers is deze ruwe data omzetten in waardevolle informatie. Hoe pak je dat aan? Hoe verenig je IT met marketing zodat je de klantreis kunt optimaliseren? Deze whitepaper verdiept 2 marketing trends die jouw organisatie helpen bij het effectief inzetten van nieuwe technologie.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.