Contentmarketingtrends die nu hot zijn

Is uw contentmarketingstrategie nog up-to-date?

Is uw contentmarketingstrategie nog up-to-date?

Steeds meer organisaties zien het nut in van contentmarketing. Dit maakt het ook steeds lastiger om op te vallen tussen alle nieuw gepubliceerde content. Daarom is het goed om de nieuwe ontwikkelingen op de voet te volgen. Met deze reden zetten we een aantal trends voor u op een rijtje. Deze whitepaper gaat in op de volgende trends:

  • Het toenemend belang van voor mobiel geoptimaliseerde content
  • De groei van video
  • Een toename van native advertising
  • E-mail blijft belangrijk, marketing automation neemt toe
  • Meer aandacht voor een contentmarketingstrategie

Wat zijn de belangrijkste contentmarketingtrends?

Trend: mobiel geoptimaliseerde content groeit
Uw mobiele apparatuur is uw beste vriend. Gewoon thuis op de bank of onderweg, iedereen heeft tegenwoordig een telefoon of tablet in zijn handen. Uit onderzoek komt naar voren dat 75% van het internetverkeer afkomstig is van smartphones en tablets. Daarom is het zeker dit jaar belangrijk dat websites, content en nieuwsbrieven mobielvriendelijk zijn.

Trend: video steeds belangrijker in de contentstrategie
De afgelopen jaren werd video al voorzichtig aangegeven als trend, maar zeker in de aankomende jaren krijgt video een centralere rol in de contentstrategie. WiFi is op steeds meer plekken beschikbaar, er is een landelijke 4G-dekking. Dit zorgt ervoor dat steeds meer mensen videocontent bekijken. Uit onderzoek komt naar voren dat het aantal videoweergaves op Facebook het afgelopen jaar maar liefst is verachtvoudigd.

Trend: native advertising neemt toe
Consumenten ervaren opzichtige advertenties steeds negatiever. Dit wordt ook bevestigd door het aantal mensen met adblockers. Organisaties blijven hierdoor zoeken naar andere advertentiemogelijkheden en vormen. Verschillende vormen van native advertising blijken in trek. Denk hierbij aan een online advertorial of sponsored content zoals betaalde posts op social media.

Gaat u mee in de contentmarketingtrends?

Blijf niet achter en ga aan de slag met deze contentmarketingtips voor een nieuwe contentmarketingstrategie binnen uw organisatie. Download de whitepaper en kom meer te weten over de overige 2 trends.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom TrendsOnline MarketingMarketing & CommunicatiebureausMarketing & Sales bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Trends :  Financiële dienstverleners werken efficiënter dankzij apps

Wat is het geheim van de FinTech-bedrijven? Dat is het maximaal benutten van technische kennis en razendsnelle innovatiemogelijkheden. Als financiële dienstverlener doe je er dus goed aan technologie ook te omarmen en in te zetten om jouw onderneming efficiënter en productiever te maken. Hoe je dat aanpakt? Dat lees je in deze whitepaper over het gebruik van apps.

Lees verder

Trends :  5 niet te missen retail-trends voor 2019

Data en analytics zijn binnen de retail inmiddels goed ingeburgerd. Wanneer we vooruitkijken zijn er een aantal analytics trends die ook het komende jaar een grote rol gaan spelen binnen de branche. Trends die je absoluut niet mag missen, wil je in de toekomst rendabel blijven. Benieuwd welke dat zijn? Dat lees je in dit trendrapport.

Lees verder

Online Marketing :  2 marketing trends die je niet mag missen

De hoeveelheden data die organisaties ter beschikking hebben zijn enorm. De uitdaging voor marketeers is deze ruwe data omzetten in waardevolle informatie. Hoe pak je dat aan? Hoe verenig je IT met marketing zodat je de klantreis kunt optimaliseren? Deze whitepaper verdiept 2 marketing trends die jouw organisatie helpen bij het effectief inzetten van nieuwe technologie.

Lees verder

Marketing & Communicatiebureaus :  The Uplift Advantage

Het management en marketing van veel organisaties hebben al enige tijd door dat de klant centraal moet staan om successen op de lange termijn te behalen. Klanten zijn vandaag de dag mondiger en kiezen zelf uit wat ze wel of niet lezen of zien. De whitepaper beschrijft hoe een uplift model bedrijven kan helpen bij het communiceren met de klant.

Lees verder

Marketing & Sales :  Wat is context marketing?

Als organisatie wil je natuurlijk dat jouw producten en diensten onder de aandacht komen van mensen die daar behoefte aan hebben. Een e-mailaanbieding met skivakanties versturen naar een klant die een week eerder een wintersportvakantie via jouw platform boekte zal weinig resultaat opleveren. Context marketing zorgt ervoor dat jij de klant leert kennen en deze informatie gericht inzet.

Lees verder

Marketing & Sales :  2 marketing trends die je niet mag missen

De hoeveelheden data die organisaties ter beschikking hebben zijn enorm. De uitdaging voor marketeers is deze ruwe data omzetten in waardevolle informatie. Hoe pak je dat aan? Hoe verenig je IT met marketing zodat je de klantreis kunt optimaliseren? Deze whitepaper verdiept 2 marketing trends die jouw organisatie helpen bij het effectief inzetten van nieuwe technologie.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.