Content schrijven: de do’s & dont’s

8 tekstformats voor B2B contentmarketing

8 tekstformats voor B2B contentmarketing

Ondanks de opkomst van visuele content, in allerlei soorten en maten, is geschreven content nog altijd één van de belangrijkste vormen van content. Geschreven content kent een grote hoeveelheid aan verschijningsvormen. Elk format heeft zijn eigen karakteristieken en daarmee eigen voor- en nadelen. In deze whitepaper worden de volgende contentformats behandeld:

 1. Blogs
 2. Whitepapers
 3. Rapporten
 4. Boeken
 5. Ebooks
 6. Stappenplannen, checklists, do’s & dont’s
 7. Wiki’s
 8. Webteksten

Hoe schrijft u een interessante whitepaper?

Een belangrijke, aloude, manier voor het delen van kennis zijn whitepapers. Oorspronkelijk is deze term afkomstig uit de politiek, maar inmiddels maken vele branches gebruik van dit type content. Als de whitepaper geschreven is door het bedrijf, dan is de whitepaper natuurlijk niet meer volledig objectief. Toch is het goed om deze objectiviteit wel in uw achterhoofd te houden. De primaire doelstelling van een whitepaper blijft het delen van kennis, denk bijvoorbeeld aan een visie, ontwikkeling of proces. Wanneer u kiest voor het schrijven van een whitepapers, is het als schrijver belangrijk om te bedenken dat de volgende elementen een negatief effect kunnen hebben op de waarde van de content:

 • De uitstraling van een brochure
 • Een subjectief karakter
 • Gericht op het eigen bedrijf
 • Het aanprijzen van een eigen portfolio
 • Droog, saai en lang

Wat komt er kijken bij het schrijven van een blog?

De meest gebruikte tekstvorm binnen contentmarketing is wel de blog. Steeds meer organisaties gebruiken een blog om op een creatieve manier te sparren over vakkennis. Tevens is het een manier om (potentiële) klanten kennis te laten maken met uw productportfolio. Voordat u begint met het schrijven van uw eerste blog, is het goed om een plannetje te maken. Welke doelgroep wilt u aanspreken? Met welke frequentie wilt u blogs gaan plaatsen? Als lezers bijvoorbeeld lang op de volgende blog moeten wachten, zal de betrokkenheid minder worden. Lees voor meer tips over het schrijven van een blog verder in de whitepaper.

8 tekstformats voor uw contentmarketingstrategie

Bent u of gaat u binnenkort aan de slag met het schrijven van content? Deze whitepaper voorziet u van een aantal concrete tips. Welke soorten tekstuele content u op welke wijze kunt inzetten en de samenhang tussen de verschillende soorten content. Lees snel verder en doe uw voordeel met deze whitepaper.

tag icon

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Heliview Online

Heliview Online is een specialist in B2B Content Marketing voor zakelijke en IT dienstverleners.

Profiel Heliview Online ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.